Като най-ярката демонстрация на административна, политическа, управленска и човешка нищета“

...
Като най-ярката демонстрация на административна, политическа, управленска и човешка нищета“
Коментари Харесай

Румен Петков оповести отговор от енергийното министерство за българската делегация в САЩ: Преки контакти с американския бизнес са били на работен обяд, и на работна вечеря

Като „ най-ярката проява на административна, политическа, управническа и човешка мизерия “ дефинира ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков отговор, който партията получи на свое питане по ЗДОИ от енергийното министерство по отношение на визитата на българска делегация в Съединени американски щати през февруари.

В писмото се показва, че визитата е по покана на американския дипломат. Според Румен Петков, който уточни серия от любопитни акценти в отговора от министерството, този факт свидетелства за това, че Херо Мустафа „ ръчно ръководи “ лицата в състава на делегацията. (В средата на февруари за Съединени американски щати отпътуваха финансовият и енергийният министри Василев и Николов, както и изпълнителните шефове на „ Булгартрансгаз “, на АЕЦ „ Козлодуй “ и на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “, ръководителят на „ Булгаргаз “ и съветникът на министъра на енергетиката, б. р.).

Преди формалните лица да се насочат към Съединени американски щати, Румен Петков предвижда, че там ще се водят диалози за график за доставка на американски полутечен газ, извънредно безценен, на фона на тръбния, че се поемат задължения за ускорение процеса по лицензиране на нуклеарното гориво на „ Уестингхаус “ – доста по-скъпо и по-некачествено от позиция на енергийния капацитет, както и че ще се поемат съответни задължения към американски компании за тяхната реализация в българската енергетика. Румен Петков уточни, че АБВ ще се обърне към Международната организация за атомна сила във Виена с гледище процесът по лицензирането на нуклеарното гориво на „ Уестингхаус “ да бъде подложен на прецизен надзор, тъй като съществува риск поради по този начин поетия ангажимент да се претупа лицензионният развой.

В отговора към днешна дата се показва, че директни контакти с представители на американския бизнес са осъществени в границите на работен обяд, както и на работна вечеря. В текста на писмото се показва също, че „ от американска страна е направено предложение да се търсят благоприятни условия за финансиране на съответни планове на двустранна основа “.

В умозаключение писмото от Министерството на енергетиката осведоми, че в границите на визитата не са реализирани съответни договорености и не са подписани документи за съдействие. Това е и повода АБВ да приготви запитване за общите държавни разноски по българската делегация за визитата й в Съединени американски щати.

ГЛЕДАЙТЕ И ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ВЪВ ВИДЕОТО
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР