Като навременни определи срещата и изобщо започването на консултации по

...
Като навременни определи срещата и изобщо започването на консултации по
Коментари Харесай

Лозан Панов: Главният прокурор е най-силната политическа личност

Като навременни дефинира срещата и въобще започването на съвещания по желание на нов основен прокурор ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов след излизането си от президентството.

Това е тематика №1 в правосъдната система по думите на Лозан Панов, а самото среща и консултациите демонстрират, че има схващане за това. През президента той е повторил съществени свои тези за промяна в правосъдната система, в това число и смяна в Конституцията.

Според ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов сега на процедура основният прокурор е най-силната политическа персона в България. Затова и би трябвало да се сътвори процедура за следствие на основния прокурор, само че тя да не обвързана с другите двама огромни в правосъдната система.

Шефът на Върховен касационен съд съобщи още веднъж концепциите си за смяна на Конституцията, в това число и за промени в пълномощията на основния прокурор, промени против монопола на основния прокурор и неналичието на надзор върху пълномощията.

Припомняме, през вчерашния ден президентът се срещна с основния прокурор Сотир Цацаров. Двамата разискаха новите пълномощия за бъдещия основен прокурор, като съгласно Сотир Цацаров тези разисквания са прибързани, от една страна, и от друга, за смяна на пълномощията би трябвало да се приказва след встъпването в служба на новия основен прокурор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР