Като министър на здравеопазването внесох вчера на национална кръгла маса

...
Като министър на здравеопазването внесох вчера на национална кръгла маса
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Всичко, което предлагаме, е за подобряване на здравеопазването

Като министър на опазването на здравето внесох през вчерашния ден на национална кръгла маса и двата разновидността - естествено, че имам своя приоритет - това е вторият вид, в който има временен интервал към цялостната демонополизация на НЗОК. Това изясни в утринния блок на Българска национална телевизия здравният министър Кирил Ананиев.

Още за двата разновидността на здравноосигурителен модел в изявлението на министър Кирил Ананиев - гледайте във видеото.


И двата разновидността имат позитивни и негативни неща, изясни министър Ананиев. Но съгласно мен системата на опазването на здравето е много консервативна система, тя има потребност от равномерен преход към новия модел на финансиране, добави още той.

Ананиев изясни, че главните послания на предлагането за промяната са качествено нов надзор, конкуренция сред финансиращите институции НЗОК и застрахователни сдружения, рационализация на българското опазване на здравето и унищожаване на нерегламентираните заплащания.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Срещу тези 12 лв. няма избран пакет, който да се финансира. Те са част от общия запас, който финансира главния пакет действия. Това, което е значимо да кажа, че с тези 12 лв. ние освен ще осигурим финансирането на този главен пакет, а ще създадем опция и за финансиране на нови действия, които усъвършенстват опазването на здравето на българските жители.

 Кирил Ананиев показа две оферти за здравноосигурителен модел Кирил Ананиев показа две оферти за здравноосигурителен модел
Застрахователите да влязат в опазването на здравето, сходно на доста здравни системи в Европа, стои в основата на предлаганата от здравния министър промяна...

Много от клиничните пътеки сега имат потребност от преостойностяване, разяснява здравният министър. По думите му, първото което ще се направи с ресурса, който ще влезе легално в системата на опазването на здравето, е да преостойностим някои от клиничните пътеки, които са подценени.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Всичко, което предлагаме фактически е за възстановяване на опазването на здравето и за повишение качеството на лекуване на българските жители, в това число и следене на лечението на това е лекуване и резултатите от нея.
В основата на смяната, която предлагаме има две неща - конкуренция и мощен надзор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР