Като мандатоносител направихме всичко по силите си да гарантираме сигурност

...
Като мандатоносител направихме всичко по силите си да гарантираме сигурност
Коментари Харесай

Нинова: Смятаме, че президентът е част от групата, която свали правителството

" Като мандатоносител направихме всичко по силите си да подсигуряваме сигурност и непоклатимост на страната Изготвихме стратегия, внесохме 79 закона. Приемането им щеше да облекчи живота на българските жители ", съобщи Корнелия Нинова на излизане от президентството, откакто Българска социалистическа партия върна третия мандат.

ГЕРБ, Има Такъв Народ и Възраждане с цинична безнаказаност хвърлят страната в безпорядък. Вероятно президентът няма да удължи работата на Народното събрание, сподели тя.

" Президентът, дружно с опозицията не ни остави и 100 дни толеранс. Смятаме, че той е част от групата, която смъкна държавното управление ", разяснява Нинова.

Радев е разкритикувал кабинета поради енергийната рецесия, заяви още тя.

Не одобряваме рецензията на президента, че оставяме страната в безпорядък. Да я обърне към Има Такъв Народ и техния министър на енергетиката. Нямаме никакво предпочитание да носим отговорност за това, тъй като предупреждавахме - не спирайте договарянията с " Газпром ", съобщи още тя.

Няма по какъв начин да изберем ръководител на КЕВР за два дни и президентът доста добре го знае, разяснява още Нинова. Върви се към връщане на Иван Иванов, което е противоречиво от конституционна позиция.

" Не скърбя, че издигнах Румен Радев - той дължи и двата си мандата, изключително първия, на Българска социалистическа партия. Гражданите да оценят неговата работа ", съобщи тя.

Радев не е повдигал въпрос за министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет, само че Корнелия Нинова изрази подозрение, че ще притегли социалисти зад тила на партията.

" Но ние не носим отговорност - да се знае, че Българска социалистическа партия не взе участие в този кабинет, безапелационна бе тя.



Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР