Като лява партия прокарахме доста от нашите политики като безлатните

...
Като лява партия прокарахме доста от нашите политики като безлатните
Коментари Харесай

Христо Проданов: Това, за което Борисов 12 години обясняваше как няма пари, го направихме за 7 месеца


" Като лява партия прокарахме много от нашите политики като безлатните детски градини, нарастването на пенсиите и приходите, данъчните преференции за младите фамилии. Всичко това успяхме да го създадем за 7 месеца - това, което Бойко Борисов не можа да реализира за 12 години и ни обясняваше по какъв начин няма пари. Е, видяхте, че всичко това е допустимо. " Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов в предаването " Твоят ден " по Nova News.
" Към края на юли в бюджета имаше остатък от над милиард и половина. Сегашният длъжностен министър на финансите беше заместник-министър по това време. Няма по какъв начин бюджетът да бъде в преизпълнение към края на юли, а в този момент да има недостиг, в случай че по-късно не са направени някакви нерегламентирани разноски ", разяснява той.
Проданов акцентира, че ръководещата коалиция е направила всичко допустимо да бъдат обезщетени цените на тока и това да не оказва такова огромно въздействие както върху производството и основаването на нови работни места, само че в този момент това е отговорност на служебното държавно управление.
" Ангажимент на служебното държавно управление е да събира приходите. Направиха скоростни промени в митниците и в Национална агенция за приходите. Надявам се, че тези, които са поставили да управляват тези организации ще имат по-добра събираемост, а не по-малка и да се изясняват по-късно, че не могат да си изпълнят бюджета ", уточни социалистът.
Според него е трябвало България да продължи да извършва контракта си с " Газпром ", плащайки по този начин, както заплащат другите европейски страни, тъй като цените са били най-изгодни.
" Тези, които в този момент са най-против това " Газпром " да бъде на масата за договаряния, нали те 30 години ни учиха на пазарна стопанска система и че колкото повече конкуренция има, толкоз е по-добре за определянето на цените. Ние тъкмо това споделяме - дано всичките предложения бъдат на масата и тази оферта, която е най-хубава, по нея да купуваме ", посочи Христо Проданов.
" Най-важното за Българска социалистическа партия е това, което обещаваме на хората, да го вършим и изпълняваме в Народното събрание и в държавното управление. А не като " Възраждане ", които в този момент приказват за някакви " Грипен " -и,  а юли месец поддържаха решението на  Народното събрание за ратификация на F-16. Проверете  декларациите им, тъй като нали са доста срещу еврото, по какъв начин на всички парите им са в евро. Проверете и дали са имунизирани, тъй като нали са огромни антиваксъри. В последна сметка, тези, които влизат в Народното събрание би трябвало да извършват това, което са обещавали, а не, посредством популизъм и неистини, да вършат тъкмо противоположното ", сподели умозаключение той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР