Като лидер вашата енергия оказва сериозно влияние върху екипа ви. 

...
Като лидер вашата енергия оказва сериозно влияние върху екипа ви. 
Коментари Харесай

Ценя те, защото...

Като водач вашата сила оказва съществено въздействие върху екипа ви.  Начинът, по който се изразявате на срещи с вашите чиновници и даже тонът на имейлите ви може да повлияе на възприятието на останалите за сигурност на работното място, било то в положителна или отрицателна тенденция. По тази причина постоянно си подсещам, че думите в действителност имат значение, изключително когато става въпрос за построяването на високоефективен, зает и приобщаващ екип.

В опит да бъда по-внимателна в тона на работа, който задавам всеки ден, открих няколко изречения, които ми оказват помощ да показвам по-добре признателност, накърнимост и доверие.

Ценя те, защото…

Благодарността е извънредно мощен лидерски инструмент. Повече от 40% от американците споделят, че биха влагали повече сила в работата си, в случай че по-често получаваха самопризнание. Важно е обаче да се означи, че благодарността е по-ефективна, когато е характерна. Не се ограничавайте с похвалите за добре свършена работа. Кажете на чиновниците си какво тъкмо сте оценили високо в метода, по който са провели дадена презентация, създали нов артикул или привлекли към компанията нов клиент. Това кара хората да се усещат видяни и чути.

Виждаш ли нещо, което пропущам?

В моята компания организираме срещи на всяко тримесечие, по време на които членовете на екипа ми споделят с мен данни, които съм пропуснал, гледни точни, които е добре да имам поради и ранни знаци за евентуални проблеми, на които би трябвало да обърна внимание и тн. Това са някои от обичаните ми срещи в годината, защото всякога узнавам нещо ново. Те ми припомнят, че водачите на разполагат с всички отговори и че би трябвало да се вслушват в думите на своите чиновници.

Добре пристигнал в екипа

Не е елементарно да си нов в работата. Все повече хора страдат от който ги прави неспособни да оценят си достижения, макар очевидните доказателства за цената им. За това е от сериозно значение да бъдете допустимо най-приветливи с новите хора във вашата компания. Винаги когато нашата организация значи на работа нови чиновници аз отивам да се срещнат с тях и ги карам да ми опишат нещо за себе си. Това е развой, който лишава няколко минутни, само че има огромен резултат, защото кара хората да имат възприятието, че са взели вярното решение, когато са кандидатствали за работа при нас.

Можеш да разчиташ на мен

В нашата компания започваме срещите на екипа с няколко въпроса, един от които е „ Към кого ще се обърнеш, когато имаш потребност от помощ? “. Човекът, който избере отговарящият, му отвръща „ Можеш да разчиташ на мен “. Тази фраза предизвиква основаването на фирмена просвета, при която хората сътрудничат и си имат доверие. При нея чиновниците не се опасяват да търсят помощ, само че и знаят, че би трябвало да са подготвени да поддържат другите.

Разкажи ми повече

Всички знаем, че дейното слушане е доста значимо лидерско качество. Ако обаче сте като мен и говорите и реагирате бързо, то слушането на ви е първа природа. Когато усетя, че подкрепям  твърде високо движение, апелирам събеседниците си да ми опишат освен това за тяхна концепция, наблюдаване или проблем. Освен че това ги кара да се усещат чути, този метод ми разрешава и да им дам по-добри препоръки.

Съжалявам

Уязвимостта е може би една от най-важните черти на великия водач. Най-лесният метод да демонстрирате накърнимост е като признавате грешките си. Наскоро провалих среща на екипа, защото не бях квалифициран по значима тематика, касаеща наш план. Разбира се, в началото се ядосах на себе си, като ми бе нужно не малко време, с цел да слага под надзор страстите си. По-късно денем се извиних на екипа и продължих с работата си. Не забравяйте, че е човешко да се бърка. Признаването на тези неточности оказва помощ в построяването на доверие сред вас и вашия екип.

Едно от най-важните неща, които можем да създадем като водачи, е да осъзнаем ролята, които нашите думи, звук и сила играят в връзката ни с другите. Това не значи, че всеки ден непрестанно би трябвало да насърчавате и хвалите подчинените си. Целта е да разберете, че думите ви имат тежест и че е добре да ги подбирате деликатно, когато имате опция.

.................

Кати Бърк за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР