„Като коалиционни партньори ще дадем нужното въоръжение и ще седнем

...
„Като коалиционни партньори ще дадем нужното въоръжение и ще седнем
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП и българският парламент са категорични в своята позиция за Украйна

„ Като съдружни сътрудници ще дадем нужното въоръжение и ще седнем на съвещания, само че ние сме безапелационни в своята позиция. И освен ние, все още и българският парламент, тъй че две отзиви по въпроса няма. " Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев, по отношение на дебата дали да се дава военна помощ на Украйна, в ефира на NovaNews.

По думите му консултациите, инициирани от “Демократична България “ ще бъдат извършени, тъй като са нещо опознавателно. „ Доколкото разбирам сътрудниците имат желанието да видят какви са новите разбори в парламентарните групи. Но това не значи нищо повече все още “, безапелационен бе социалистът.

Той напомни, че при гласуването на декларация по време на бюджета по отношение на Украйна в Народното събрание, към 180 народни представители са дали своят вот за даването единствено на филантропична помощ и това е било категорично записано.

„ Ние като сериозна и най-старата партия ще седнем и ще обсъдим първо вътре в партията какви дейности да предприемем, само че сега няма нищо, което да ни накара да променим позицията ни “, безапелационен бе Ченчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР