Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в общинския съвет ще

...
Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в общинския съвет ще
Коментари Харесай

Фандъкова пак обещава, че няма да има поголовно застрояване на Борисовата градина

Като кмет ще подсигурявам, че болшинството в общинския съвет ще поддържа най-консервативния метод при правенето на новия Подробен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина и второ, в случай че това не се случи, ще върна решението. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, откакто общинският консултант Марта Георгиева беше безапелационна, че там се планува огромно застрояване тъкмо с изменение на ПУП-а, съобщи БГНЕС.
" Моята позиция като кмет е безапелационна и ясна, а точно - опазване на Борисовата градина във типа, в който я познаваме. Гарантиране, че там няма да се строи. Имам ясна позиция и по повод въз основата на " Спортна София " и конната база, които ще упорствам да останат там, където са. Климатични учебни заведения нямат място там. Съществуващите игрища би трябвало да се реконструират в съществуващите им граници, с цел да се подсигурява сигурността на хората ", отсече Фандъкова и акцентира, че по-късно през днешния ден ще бъдат разисквани всички оферти на арх. Ковачев, който е изработил новия проект на парка. Едва откакто бъдат събрани мненията и предложенията на жители, организации и специалисти, те ще бъдат разисквани и от общинските съветници (СОС).
" Ще се застроява, в случай че общинските съветници, които пишат тези неща гласоподават това да се случи. Те са политици, те взимат решенията. Нека да кажат, че ще поддържат най-консервативния метод и аз ще им благодаря ", съобщи кметът и добави, че в последните години общината влага във възобновяване на Борисовата градина, в която не е позволено застрояване.
Попитана по какъв начин тогава ще се осъществя концепцията за построяването на музей на мястото на сегашната автокъща, Фандъкова сподели, че той ще бъде ситуиран в съществуваща къщурка, а няма да се построява нова . Но това ще се случи единствено в случай че тази концепция остане и бъде утвърдена от СОС.
" По проект под автокъщата би трябвало да бъде построен под земята паркинг ", добави още тя и разясни, че написаното в проекта, че там се разрешава градеж на триетажна постройка, е единствено предложение и то няма да се осъществя .
Припомняме, че през днешния ден, 5 юни, от 17:30 часа следва публично разискване на ПУП-а на Борисовата градина - в УАСГ.
Фандъкова разяснява и сигнала на Българска социалистическа партия, в който те настояват, че ГЕРБ усвояват европейски средства в размер на 2 млн. лв. посредством ремонт на столичното 70-то учебно заведение в кв. " Модерно предградие " като заплащат 52 лева на кв. м. за дъбов паркет и 53 лева на кв. м. за първокласен теракот. Кметицата сподели, че сега се извършват 25 обекта от общо 26, като дейностите се правят от 21 разнообразни компании.
" При една от компаниите, която извършва два обекта, фактически има непрекъснати проблеми. Контролира се всекидневно и се подхващат всички ограничения, които са по контракт, преди всевъзможни сигнали. Не чакаме сигналите на Българска социалистическа партия, а си вършим работата по този начин, както би трябвало. В момента се постановат наказания на компанията. Ако тя не се оправи с проблемите, ще бъде преустановен договорът ѝ ", съобщи Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР