"Като какъв да бъде Делян Пеевски в делото "КТБ" -

...
"Като какъв да бъде Делян Пеевски в делото "КТБ" -
Коментари Харесай

Цонев: Да обвинят Пеевски, че е бил приятел с Цветан Василев ли?

"Като какъв да бъде Делян Пеевски в делото "КТБ " - като член на Управителния съвет на банката, като шеф, като човек, който е взел заеми ли? Това съобщи зам.-председателят на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Йордан Цонев пред Би Ти Ви. След като водещият уточни, че двамата с Цветан Василев са имали общи бизнеси, той отговори,че това няма общо с КТБ и попита: "Като другар на Цветан Василев ли да е там? ".

Цонев заплаши, че в случай че препоръчаният от него и Делян Пеевски план на закон за вторичното плячкосване на КТБ не бъде признат, Движението ще разобличи по какъв начин политици и партии пречели да се спре разграбването.

Попитан за какво името на "Булгартабак " е намесено в контрабанда, откакто и министърът на вътрешните работи призна, че компанията се загатва в отчета на турските служби, Цонев също зададе въпрос - за какво публицистите постоянно питат по тази тематика депутатите от Движение за права и свободи. "Ако намеквате за господин Пеевски, той в никакъв случай не е управлявал "Булгартабак ", в никакъв случай не е имал мажоритарен пакет ", добави депутатът, съгласно който се прави поредна клевета да бъде забъркано името на Пеевски. "Тази офанзива е зловредна, злоумишлена ", съобщи той

За вота на съмнение против държавното управление Цонев сподели, че с левицата имат разлики за тематиката му. Според него за корупцията трябвало да се приказва съответно - с имена и събития, а избор по тази тематика можел да се желае на всяко едно държавно управление от началото на прехода до момента. "Трябва да желаеме избор на съмнение за съответни политики, съответни браншове. За това водим диалози с Българска социалистическа партия, само че се надявам, че ще стигнем до точна тематика ", убеден е той. Цонев сподели,че доста му е забавна тази мантра с европредседателството – да не се изложим и даде образец с Малта, където по време на председателството кабинетът падна след "Досиетата от Панама ".

Той отновоизразши недоволството на Движение за права и свободи от присъединяване на "Обединени патриоти " в ръководството, които съгласно него "бяха инсталирани изкуствено в тази коалиция ". "Груба политическа неточност на ГЕРБ беше да вкарат националистите във властта и по тази причина ще си заплащат освен със кавги на Симеонов и този, и оня, само че ще си заплащат и в Европа ", предизвести Йордан Цонев.

На въпрос дали има доближаване сред Турция и Движение за права и свободи, Цонев уточни, че групировката не се е карала с никого. "Ако някой е решил, че би трябвало да си утежнява връзките с Движение за права и свободи, то този някой в този момент би трябвало да ги усъвършенства ", отговори депутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР