Като истинска принцеса глези любимата си актьорът Васил Банов. Той

...
Като истинска принцеса глези любимата си актьорът Васил Банов. Той
Коментари Харесай

След три брака: Актьорът Васил Банов се появи с младо гадже

 Като същинска принцеса глези обичаната си артистът Васил Банов. Той живее с 22 години по-младата Радостина след три брака и три деца зад тила си, само че твърди, че точно с нея се усеща доста благополучен и влюбен.

" Така е! Много съм признателен на Радостина! Тя има вродена просветеност, владее няколко езика, доста е умерена. Доста по-млада е от мен, само че в случай че не беше тя, несъмнено щях да му отпусна края. Всичко, което върша в последните години, го дължа на нея ", прям е артистът.

Двамата бяха измежду почетните посетители на фестивала " Любовта е полуда " във Варна и минаха хванати за ръка по аления килим на фестивалния конгресен център. Банов съчетаваше гледането на филми с доставянето на обяд на жена си, която предпочиташе плажа в центъра на морската столица пред киносалона. Актьорът, който познаваме от " Откраднат живот ", " Столичани допълнително ", " Седем часа разлика ", взе участие в новия български филм - " Чичо Коледа ", който бе показан на фестивала.

Той не стопира да снима, въпреки че към този момент е на 75 години и макар слуховете, че част от поканите се дължат на известния му наследник Боил Банов, който бе министър на културата, а преди този момент се трудеше като заместител на тогавашния министър Вежди Рашидов.

" Чат-пат ме снимат на места ", пошегува се Банов на рождения си ден преди месец. Намерихме го в Гърция, където беше на отмора. С околните си дружно със сина си Боил.

" С главата съм си, с акъла, нямам сили да легна и да си почивам ", сподели носителят на медал " Златен век " и добави: " Мога да бъда рекламно лице за какво и по какъв начин възрастните хора да се имунизират. Аз го направих, изкарах и ковид доста по-леко. Ето ме, жив и здрав, пазете се, ваксинирайте се ", посъветва хората Банов-старши.

Освен че се грижи прелестно за младата си жена, 75-годишният Васил й готви у дома завъртени и елементарни манджи. Майка му го научила на тях. Тя била занаятчия в кулинарията. От нея и до през днешния ден знае, че най-вкусна е тази баница, която е приготвена с домашно точени кори - " дърпани с пръсти ".

Друга наложителна добавка е свинската мехлем. Тя се събира след пърженето на месо. Прецежда се няколко пъти, като би трябвало да мине и през тензух. Накрая се сварява с прясно мляко. " Така баницата става изумителна. " Такъв деликатес е приготвял и за трите си деца - двама синове и една щерка. И до през днешния ден Банов не изхвърля никаква храна, " това би било светотатство ", по думите му.

" Винаги доста съм уважавал дамите. Макар че като дребен си бях хулиган ", признава през днешния ден Васил Банов. Вдигал е ръка, само че по момиче, не по жена. С две девойки, по-големи от него, има съществени проблеми. Намаханите каки от време на време го шамаросват със или без причина. Но и на него му идва редът да си го върне. С едната играе карти, само че тя го лъже и го цапва по главата.

" Като я подпуках, изкарах си всичко, което ми се беше натрупало. После звъннах на вратата на другата и я подбрах още като се появи ", напомня си артистът. Естествено, става огромен панаир и татко му го санкционира. От горделивост хлапето не си признава, че година и половина девойките го тормозят, само че пък вътрешно усеща задоволство, че си е отмъстил.

Връщането си на сцената след прочут интервал на отвод дължи на Асен Блатечки. Познават се от много години. " Когато пристигна от НАТФИЗ, с Асен играехме дружно в режисура. На един от препоръките стана въпрос за актьорите и аз споделих: " Асен е заплашителен, от него лъха мъжкарство, има страхотна самоирония. От младото потомство той е най-хубавият ", описа ни Васил Банов.

След интервенцията, която претърпява, стопира да играе в театъра. Въпреки първичния отвод Асен Блатечки съумява да го убеди да взе участие в " Побъркани от обич ". " Единствено и единствено с помощта на него се върнах. " След това продължава шеметната му кариера.

" Доволен съм, че към момента ме желаят да играя. Все отново на малко хора след 70 година се пада тази чест. Пък аз все едно пребивавам втора младост - и в специалността, и в персоналния живот ", смее се Васил Банов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР