Като емблема се лепнаха на ГЕРБ добричкият суджук, 60-те кг

...
Като емблема се лепнаха на ГЕРБ добричкият суджук, 60-те кг
Коментари Харесай

За суджуците и хората

Като емблема се лепнаха на ГЕРБ добричкият суджук, 60-те кг кайма и филето " Елена ". Лично основният прокурор разкри невероятното съществуване на народен представител от ГЕРБ, рекетиращ близките си предприемачи под формата на естествен десятък с салами.

Разказват, че в миналото варненци ходели до Добрич поради месото, месните артикули и всякакви елитни луканки. Явно соцтрадицията продължава, само че по различен метод. И в случай че преди години народонаселението се презапасявало с въпросните скъпи наденици, през днешния ден суджукът е форма на политика (стр.2). С какъв брой суджука се мери моралът на въпросния депутатин от Добрич, някой си Живко Мартинов? Въпросният се оказа, че втори мандат радва Народното събрание с наличие. И освен него. Оказа се, за месния рекет имало сигнали не неотдавна в профилираната антикорупционна конструкция, а и в ДАНС. Представяме ли си всички ние с какви истории се занимават българските спецзвена? Мизерно звучи. Между другото Цацаров оневини априори премиера Бойко Борисов, до който не стигнал нито един от упоменатите тонажи от салами. Може би трябваше да си отдъхнем като общество, че министър председателят ни не играе на дребно или че това е под достолепието му. Но по този начин или другояче, известието за корупционни схеми не намира своите рационални отговори.

На Мартинов щели да му лишават имунитета и ще го разкарват по съдилищата. А Мартинов в действителност е политико-социален синдром на българския властник. Същият, както се оказва, рекетира с каквото и както може. Един краде пясък от плажа, различен си поръчва тонове салами, трети може би рекетира посредством лютеница за родата до девето коляно. Натам върви логиката с колбасарските щения на локалния народен представител. Поредният бушон в една сбъркана политическа система, разядена от корупция с липса на каквито и да е детайли за правдивост.

Разбира се, в този филм основният прокурор и министър председателят са от положителните. Първият разкрил и обвинил подкупен политик, вторият - неподвластен на суджука от Добрич. Същият, поради който варненци ходели в града по времето на соца, с цел да го " напазаруват ". Може би би трябвало да сме признателни и на двамата за разкритията и за подхванатите ограничения. Само дето в България има доста проблеми, сходни на " Мартинов ". Има един служител на реда от АЕЦ, който трябваше да качи видеоклип с издевателства от локален овластен. Какво ли се случва още? Може би суджуците си имат и опашка някъде из Гоце Делчев, Благоевград или Ловеч? Ще станем ли за първи път очевидци на бързо произвеждане при събрани задоволително доказателства? И в случай че министър председателят е в бяло, неговите депутати какви са, щом до през вчерашния ден измежду тях е имало сходен? Със сигурност надали става дума единствено за обособен или изолиран случай. И в България има една чудесна сентенция за рибата и за това, че тя се вмирисвала от главата. И човек се пита, в случай че този е злоупотребявал посредством суджуци. Какво ли става нагоре по стълбата на властта?

Източник: Милена Николова, в. " Дума "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР