Като деца често сме чували предупреждението: Не излизай навън с

...
Като деца често сме чували предупреждението: Не излизай навън с
Коментари Харесай

Ето защо никога не трябва да излизаш навън с мокра коса

Като деца постоянно сме чували предизвестието: „ Не излизай на открито с мокра коса, тъй като ще настинеш. ”

Родители, баби и дядовци, учители са ни предупреждавали да изсушим косата си добре преди да излезем на открито, с цел да се предпазим от разболяване.
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2023-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
Редица изследвания удостоверяват, че не е целесъобразно да подхващаме този риск, само че освен поради разболяването , изясняват от. Има друга причина, която важи с по-голяма мощ от възможната простуда или дебнещ вирус.

Особено през зимните дни рискът за здравето на нашата коса е доста по-голям, в случай че излезем навън без да сме я изсушили добре .

Това се случва, тъй като краищата на косата ни са доста по-чувствителни, когато са мокри.
 Няколко съществени съвета за здрава и красива коса  Няколко съществени съвета за здрава и красива коса  Няколко съществени съвета за здрава и красива коса  Няколко съществени съвета за здрава и красива коса
Излагането на ниски температури кара водните молекули в косата да усилват размера си, което заплашва здравето ѝ .
 ParuSan – нежно оръжие против сезонен косопад Edna предлага ParuSan – нежно оръжие против сезонен косопад
„ Често фризьорите ни поучават да оставяме косата си да изсъхва сама, само че през зимата несъмнено това не е целесъобразно ”, споделя коафьорът Джейсън Колие , измежду чиито клиенти се подреждат Виктория Бекъм, Ева Лонгория и Сиена Милър.

Експерти поучават да заобикаляме миенето на косата си през зимните месеци тогава, когато не сме сигурни, че имаме време да я изсушим.  „ Или се къпете преди да си легнете, или просто станете един час по-рано, няма място за оправдания ” , безапелационен е Колие.

Можете да подхраните косата си с разнообразни маски, а Колие предлага да ограничим миенето ѝ до два пъти седмично. По този метод ще ограничим и използването на сешоар.
 Как съсипваме косата си, без даже да подозираме  Как съсипваме косата си, без даже да подозираме  Как съсипваме косата си, без даже да подозираме  Как съсипваме косата си, без даже да подозираме
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР