Като ден извън Токио, музеят на изкуствата Kawamura Memorial DIC

...
Като ден извън Токио, музеят на изкуствата Kawamura Memorial DIC
Коментари Харесай

Кой притежава японското съкровище от корпоративно изкуство?

Като ден отвън Токио, музеят на изкуствата Kawamura Memorial DIC в Чиба е мъчно да се победи: Рембранд, Моне, Пикасо и Шагал заран, обяд в изключителния Ресторант Белведере, може би, по-късно Ротко, Полок, Туомбли, Ърнст и Магрит следобяд.

Мащабът и приказността на художествената сбирка са безусловно ясни; неговата благосъстоятелност и до каква степен акционерите би трябвало да бъдат насърчавани да упорстват за по-голямо откриване на информация, доста по-малко.

DIC Corp, губеща, мощно задлъжняла химическа компания, има музея и непосочен дял от тази сбирка. Обстоятелствата наподобяват подготвени да наложат казуса, само че дали DIC - или Япония като цяло - са подготвени да считат изкуството, притежавано от компанията, като благосъстоятелност на акционерите?

С известния нападателен фонд (Oasis Management), който в този момент е акционер в топ 3 на DIC, бойните линии на активизъм, идеология и социална цел, на която фирмите служат, се обрисуват към музея. Начинът, по който се бият, ще отекне надалеч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР