Като част от тематичното си събитие , Groupe Renault и Ipsos

...
Като част от тематичното си събитие
, Groupe Renault и Ipsos
Коментари Харесай

Groupe Renault с поглед към европейските настроения за електрическата мобилност

Като част от тематичното си събитие , Groupe Renault и Ipsos са провели любопитно изследване сред потребителите на петте основни европейски пазара, с помощта на което получаваме любопитен взор върху настоенията по повод на електрическата подвижност и нейното възприемане от страна на пазара.

От Groupe Renault разясняват, че въпреки изключително комплицираната бизнес обстановка в Европа през тази година, регистрациите на 100% електрически коли са се увеличили със 70% за периода януори-октомври, което според автомобилния колос е симптом за още по-голяма развиване през следващите години.

Данните на изследването Renault eWays electric mobility barometer сочат, че осем от 10 от анкетираните (общо 5000 човека) са изражили желанието си да видят още повече хибридни и напълно електрически пазарни предложения през идващите 10 години.

54% от участниците в допитването пък са споделили, че имат възприятието, че преминаването към електрическата мобилност се случва прекомерно постепенно.

Европейските консуматори са уверени, че електрифицираните коли ще помогнат за намаляването на замърсяването на околната среда, като 38% споделят, че са подготвени бързо да преминат към напълно електрическо решение за мобилност. 47% пък са подготвени да направят важната крачка, в случай че става въпрос за автомобили с хибридно задвижване.

В същото време обаче 76% от анкетираните признават, че в никакъв случай не са управлявали електромобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР