Като част от ежедневните грижи за благосъстоянието на кафявите мечки,

...
Като част от ежедневните грижи за благосъстоянието на кафявите мечки,
Коментари Харесай

Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица

Като част от ежедневните грижи за благосъстоянието на кафявите мечки, които живеят в Парк За Мечки Белица, Четири лапи организира профилактични прегледи за жителите на парка. Тази година мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка бяха обширно прегледани и им бяха направени голям брой проучвания - ехография, рентгенови фотоси, дентални прегледи и новаторско здравно проучване на слуха със специфична инсталация, оповестиха от Четири лапи.


Прегледите са част от годишната стратегия на парка за поддържане на здравословното положение на животните и даване на оптимално положителни условия за живот. Парк За Мечки Белица отвори за гости за Сезон 2023 при започване на предишния месец и всички мечки към този момент са събудени от зимен сън.

Екип от шест ветеринарни лекари, експерти на Четири лапи – австрийски, български ветеринари и немски експерти от Лайбниц Института за зоопарковете и дивата природа в Германия, извърши прегледите. При тях беше открито, че множеството мечки, които живеят в парка, са здрави и се усещат добре. Седемгодишният мечок Теди се радва на чудесно здраве. Боби, който страда от коксартроза на задните крака, ще има потребност от всекидневната рехабилитация и адаптиране на лечението си. На мечките Бойка и Маринка им бяха извадени повредени зъби, само че те към този момент се усещат добре след зъболекарските си процедури. За страдание, прегледите откриха и цялостната глухота на най-новия жител на парка, мечката Ива. „ Състоянието на Ива, което евентуално е по рождение, ще наложи да я следим още по-внимателно при интеракциите й с други мечки и вероятно, може да се наложи да не я събираме с другите жители, “ сподели Димитър Иванов, шеф на Парк За Мечки - Белица.


Припомняме, че паркът е взаимен план сред Фондация Бриджит Бардо и Четири лапи и е избавителен оазис, рехабилитационен център и място за заслон и отбрана на кафяви мечки в неволя. През последните две десетилетия, паркът дава леговище на голям брой мечки в бедствено състояние, като им обезпечава удобно място за живот в естествени условия и им дава специфична грижа. В парка за мечки в Белица са настанени 18 мечки от България, Сърбия и Албания, както и други, потърпевши от човешка интервенция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР