„Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни.

...
„Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни.
Коментари Харесай

Петков от Бородянка: Не можем да бъдем безучастни към войната в Украйна

„ Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни. Не можем да кажем - това е украински проблем, хора умират, нас не ни интересува “, съобщи министър-председателят Кирил Петков при визитата си в Бородянка, където ясно се виждат унищожителните последствия на войната в Украйна.

Премиерът беше безапелационен, че България би трябвало да има ясна позиция във връзка с военната поддръжка за Украйна.

Петков уточни, че идната седмица по тематиката ще има гласоподаване в българския парламент и изрази очакване да има болшинство за военната поддръжка. Министър-председателят уточни още, че филантропичната помощ на България за Украйна ще продължи.

„ Със сигурност ще кажа на президента Зеленски, че България няма да бъде безучастна в тази покруса и като част от демократичния свят, като част от Европейския съюз, ще застанем до Украйна. Това не е просто борбата на Украйна, това е цивилизационен избор от коя страна желаеме да застанем “, безапелационен беше Петков.



В отговор на журналистически въпрос за прекъсването на доставките на газ от „ Газпром “ за България, министър-председателят означи, че вчерашните дейности не са били изненада за кабинета. „ Бяхме подготвени със тактика още от февруари месец, имахме избрани различни източници, бяхме се договорили със прилежащите страни за доставки “, добави Кирил Петков.

По-късно в Буча българският министър председател видя най-големия всеобщ гроб, в който лежат тленните остатъци на 97 почтени жертви.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР