Като американец в Русия, който разпитва хората за секса, толкова

...
Като американец в Русия, който разпитва хората за секса, толкова
Коментари Харесай

Защо руснаците се страхуват да говорят за секс?

Като американец в Русия, който разпитва хората за секса, толкоз съм се смял, че си мислех да си взема хубава отмора от това начинание, откакто споделих моите открития!

„ Руснаците не приказват за секс, само че когато светлините угаснат, те са луди в леглото “. Това ми сподели другар по време на дълга разходка един тъмен следобяд в Санкт Петербург.

Много месеци по-късно тази концепция ми се загнезди в главата. Не бях водил доста диалози с руснаци за секса и имах чувството, че казаното от оня мъж евентуално е истина.

Related

Тогава попитах една от моите приятелки: „ Защо руснаците не приказват за секс? “ И тя единствено се изсмя и сподели: „ Руснаците какво?! Който и да ти го е споделил, това са цялостни нелепости. Обзалагам се, че това е бил мъж “.

„ Така беше “.

„ Цифри “, сподели ми тя. „ Руснаците с нищо не се отличават, когато става дума за секс. Точно оня ден с другари говорехме по какъв начин котките ни се пробват да се качат на коремите ни, когато мастурбираме “.

„ О-о … не мога да кажа, че съм чувал това по-рано “, признах аз.

Тя подвигна плещи и ми сподели: „ Ти си мъж. Не че мъжете не приказват за секс, те просто евентуално не могат да стигнат доста надалеч и да приказват за крясъци и култове, или пък за неуспехите си “.
Това разсъни любознанието ми и взех решение да изляза и да разпитам разнообразни руснаци, които познавах, дали руснаците приказват за секс. Първият мъж, на който зададох този въпроси, ми отговори: „ В по-голямата си част те не го вършат, като цяло нещата стоят по този начин: „ в Съюз на съветските социалистически републики не е имало секс “ и това продължава да се приема от доста хора, даже от нашето генерации и от по-младите “.

Не е имало секс в Съюз на съветските социалистически републики? Е-е, това беше вест. Аз поразпитах за тази фраза и открих, че тя е представена ненапълно и гласи: „ У нас в Съюз на съветските социалистически републики няма секс, ние вършим обич “. Тя е била казана във връзка половото наличие на американските реклами. „ И по този начин, у нас има секс, просто не го популяризираме “.

Та приказват ли руснаците за секс, само че просто не го популяризират? Дали разликата е съгласно пола? Или нещата с нищо не се разграничават от протичащото на всички места другаде – някои го вършат, някои – не? Помолих няколко съветски читатели да споделят мислите си и получих разнообразни отзиви.
Всичко опира до разделянето мъже/жени


Legion Media

Попитах колежката си Надя от Санкт Петербург дали руснаците приказват за секс и тя ми сподели: „ Имаме другарски връзки с колежките и наскоро една от нас напусна компанията ни и провежда прощална вечеринка. Както става нормално, някои си отидоха по-рано, само че аз бях измежду четирите дами, останали бара навън, до момента в който мостовете бяха вдигнати, пиехме бира. В последна сметка стигнахме до диалог обстойно и нашироко за половия ни живот, изпробването на разнообразни пози, секс играчки и така нататък “

И с цел да ми помогне да схвана дали има разлика по сексуален симптом, тя предложи да попита брачна половинка си по какъв начин стоят нещата по този въпрос при мъжете, с които той се познава. „ Той сподели, че те си описват доста смешки за секса, изключително за аналния секс (ех, тези мъже!), само че съвсем в никакъв случай не водят съдържателни диалози за половия си живот “.

На Надя също ѝ станало любопитно да разнищи въпроса за разликата и тя излезе със следната доктрина: „ Именно това чаках – множеството мъже при започване на 30-те си години в Русия към момента не се усещат задоволително удобно намерено да приказват за секс. Повечето го избиват на смешки, което без подозрение пази тяхното нежно мъжко его “.



Legion Media

Първата мисъл, която ми мина през главата, бе „ какъв брой разнообразни са съветските мъже! “ А по-късно се пробвах да си спомня последния изчерпателен диалог, който съм водил в група мъже за секса, без значение от националността. Дадох си сметка, че това не се е случвало постоянно.

Друга читателка, Мария, издигна доктрина: „ Основната разлика сред девойките и момчетата е, че девойките приказват по какъв начин да се усъвършенства сексът, с цел да има по-приятно преживяване за тях и за техните сътрудници, а момчетата приказват по какъв начин да си намерят сътрудници. Вероятно, в случай че всички вие се опитвахте да говорите повече един с различен за това да имате по-добър секс, този свят щеше да се промени “.
Липса на полово образование прави мъжете момчета


Legion Media

Често срещаният отговор на въпроса дали руснаците приказват за секс звучи по този начин: „ Е добре, зрелите интелигентни хора в реалност не приказват за секс “. Това е едно мнение, само че Юлия от Санкт Петербург и основен редактор на списанието за полово образование „ Сексография “ отбелязва, че зрелите хора не водят незрели диалози за секс, само че диалозите за секса в Русия по предписание са незрели, тъй като липсва обучение по тематиката:

„ Категорично по-лесно ми е да приказвам за секс и сексуалността със западняци. В Америка да се приказва за секс наподобява естествено даже и с непознати хора. Можех да срещна чужд в бара или кафенето и да прекараме цялостен час, като обсъждаме въпроси за половото образование като цяло. Трябва да призная, че това е обвързвано с тяхната дейна полова агитация и многото секс деятели. От друга страна в Русия към момента е неловко да се приказва за секс, също както е било и с нашите родители преди 20 – 30 години. Някои хора и до момента се опасяват да си купят пачка презервативи, други пък в никакъв случай не са влизали в секс магазин, просто тъй като те наподобяват толкоз прикрити в Русия. Освен това виждам, че диалозите за секс с хора в Русия могат да провокират у тях стеснение, въпреки това да е обичано занятие за множеството хора. Един от моите остарели сътрудници наскоро ме попита каква е същността на списанието ми. Той допусна, че всеки текст би трябвало да е сексуален. Какво има да се разисква по въпроса? Сексът си е секс, за какво е този засилен интерес да се приказва за него? И щом този въпрос се повдига, у нас в Русия имаме огромен напредък “.

И тук виждаме огромна разлика в това по какъв начин Русия се оправя с половото обучение. Към днешна дата в съветските учебни заведения съвсем изцяло липсва каквото и да било полово обучение. Липсата на полово обучение води до концепцията, че е незряло да се приказва за секс, както и до превръщането на евентуално здравословни диалози за секса в незряло злословене.

, американски публицист, който живее в Русия, изследва необятен набор от тематики – от безсмислени до задълбочени, посредством диалози с руснаци. 

създател: БЕНДЖАМИН ДЕЙВИС

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР