Като адекватна алтернатива на конвенционалното строителство, сглобяемите къщи отдавна са

...
Като адекватна алтернатива на конвенционалното строителство, сглобяемите къщи отдавна са
Коментари Харесай

Сглобяеми къщи – особености и цени


Като съответна опция на стандартното строителство, сглобяемите къщи от дълго време са добре познати. Те са постройки, които безусловно се сглобяват. Техните носещи колони, стени и покрив се построяват върху авансово готова основа.
Как се построяват сглобяемите къщи?
Предложенията на българския заможен пазар включват дървени, къщи с носеща структура (метална или дървена), без носеща структура и контейнерни къщи. Каква ще бъде технологията за създаване на къщата, зависи от материалите и от вида структура.
Сглобяеми къщи от сандвич панели
Този тип сглобяеми къщи са желани. Готовите им панели са направени от изолационна полистиролна пяна, която е покрита със стоманена бетонна мрежа. От вътрешната страна разрешават слагане на гипсокартон. Оставят се отвори за порти и прозорци. След монтажа на такава къща е допустимо да се направи изолираност и да се сложи мазилка. Приложението на този вид къщи е най-много като гараж или градинска къщурка.
Сглобяеми къщи с гредова структура
В такава къща от „ американски вид ” е допустимо да се живее по-дълго. За направата ѝ се употребява качествена суха дървесина. Първо става построяването на структурата от дървени греди и ребра, които след това се свързват в едно цяло. Основата на такава къща е здрава, а цялата дървена структура – постоянна. Във вътрешните и външните стени се влага импрегнирана и калибрована дървесина. За външна обвивка се употребяват магнезиеви плоскости, отличаващи се със издръжливост и изолиращи качества.
Контейнерни къщи
Те стават все по-предпочитани освен тъй като пазят дейно от естествени бедствия, само че и заради бързото си създаване и ниска цена. Поставянето им може да се реализира върху стълбчета или бетонна плоча, като се топлоизолира с пяна, след което се покрива с гипсокартон. Могат да се конфигурират електрическа мрежа и ВиК тръби. Модулите им се пренареждат елементарно и цялата къща е мобилна.
Какви улеснения основават сглобяемите къщи?
Като допълнение към това, че построяването на сглобяемите къщи лишава от няколко дни до една седмица и по-бюджетната цена, те са желани от от ден на ден хора поради редицата си преимущества:

резистентност на влага, пожар и корозия; на трусове, мощен вятър и други естествени бедствия;

топлоизолационни и шумоизолационни свойства;

екологичност и елементарно рециклиране;

опция за разнообразни архитектурни решения;

лесна поддръжка.

Експлоатационният период на този вид домове е от 50 до 100 година и оборва всевъзможни изказвания, че служат единствено за краткотрайно прилагане. Както за всяко друго жилище, вложението и за тях си коства.
Колко костват сглобяемите къщи?
Крайната цена на другите модели сглобяеми къщи зависи от фактори като:

абстрактен проект;

терен за строеж;

материали.

Обикновено в цената е включена доставката, планът, построяването на фундамента, сглобяването, монтажът на порти и прозорци, изолацията, създаване на комуналните услуги и други

Спрямо стадия на довеждане докрай, цената на една приключена къща от 120 м² може да е от 36 000 до 144 000 лева за цена на м² 300-1200 лева Базовите модели са по-евтини, само че изискват довършителни работи. Да притежавате дървена сглобяема къща, ще ви излезе по-скъпо – 250-650 евро на м².

При сглобяемите къщи, както и при всеки различен план, отделянето на повече средства обезпечава и по-голям комфорт и спомагателни екстри.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР