Катерина Евро е сред най-обичаните български актриси. Както на сцената,

...
Катерина Евро е сред най-обичаните български актриси. Както на сцената,
Коментари Харесай

Катето Евро: Човек си има предначертан път и няма как да избяга от него

Катерина Евро е измежду най-обичаните български актриси. Както на сцената, по този начин и в живота, тя е надарена, харизматична и енергична. Добива известност с ролята на Рени в " Оркестър без име " (1982), както и с присъединяване си в " Клуб НЛО ". Гледали сме я в доста театрални постановки, филми и сериали, а от тази седмица още веднъж като жури в предаването " България търси гений ". " Аз ще бъда " положителното ченге ", тъй като почитам труда на хората и се веселя, когато някой се е постарал и прави нещо добре ", споделя Катето Евро при започване на шестия сезон на шоуто, когато влиза за първи път в ролята на жури. Научете каква ще бъде през тази година, когато ще прави оценка гениите за трети път.

В понеделник започва новият сезон на " България търси гений ". Какво най-вече ти харесва и кое ти е най-трудно в ролята на жури?

Много ми харесва това, че имам опцията да срещам и правя оценка забавни хора. Предизвикателство е, когато на сцената излезе човек, за който считам, че не е задоволително надарен да продължи напред, само че би трябвало да му откажа по този начин, че да не го засегна. Има такива, които доста се наскърбяват, когато им кажем " не ", по тази причина от време на време се усещам неловко. Определено не е елементарно да се поддържа връзка по този метод с хората, тъй като си навличаш гнева на някои, до момента в който други пък са доста щастливи, когато получат " да ".

Какво би трябвало да имат участниците, с цел да те оставят без мирис?

Да имат същински гений, да виждаш, че този човек се е отдал на това, което прави, че има уменията, че е вложил старания. Защото идват хора, които си мислят, че могат да пеят, само че в действителност не могат. Имаме в действителност доста забавни гении, които ще видите този сезон в шоуто.


Как би описала новите членове на журито?

Аз съм доста впечатлена от Евелин, защото тя доста бързо влезе в тази роля. За разлика от мен в първия ми сезон, когато бях уплашена. Макар че цялостен живот съм на сцена, играя в театъра, снимала съм се в киното, била съм водеща, това да си жури е напълно друго нещо. Нямаш авансово написан текст, който да кажеш, а би трябвало да реагираш на момента. Да имаш възприятие за комизъм, да бъдеш доброжелателен, даже когато отказваш на хората. Евелин обаче бързо се вписа като жури, а също по този начин е добър и великодушен човек, има и " усет " към гения. Относно проф. Тодор Кантарджиев – той е доста ерудиран, има знания в доста области, образован човек, доста добре се показва, има възприятие за комизъм, а с неговите физиономии е напряко неповторим. Николаос го видях в друга светлина, защото аз съм почитател на шоуто му. Тук се показа като занимателен, деятелен, включва се в номерата... Много е хубаво, когато си жури, да не се дистанцираш от хората на сцената.

А какво е да работиш със сина си, с който си партнирате както в предаването, по този начин и на театралната сцена?

Много е прелестно да се работи с него, защото ние се закачаме, от време на време дори леко се наскърбяваме, само че го вършим, с цел да става смешно на хората. Например, когато той ми каже " майко ", а аз му отговоря: " Вкъщи съм ти майка, само че тук съм госпожа Евро "... Имаме малко черно възприятие за комизъм двамата, само че по този начин си се забавляваме и мисля, че хората ни харесват в композиция. Освен това, аз доста го одобрявам като водещ, не тъй като ми е наследник, а просто тъй като е доста добър. Справя се във всяка обстановка, еластичен е, знае какво да каже, рефлективен е, интелигентен е... За един водещ е доста значимо освен да показа даден реализатор, само че и да може сполучливо да се впише и да има личен коментар.

Със Сашо сте хора на изкуството, внучката ти Катерина има ли артистични заложби и искаш ли да тръгне по стъпките ви?

Като всяка майка и баба ще кажа, че има заложби, защото ние, родителите, постоянно си мислим, че децата ни са доста надарени. И да не прозвучи хвалебно, само че тя в действителност има гении, само че не знам с какво ще продължи. Пее доста хубаво, рисува, а също по този начин и танцува, само че когато я попиташ каква желае да стане, дава отговор служител на реда. Самата аз не знам дали желая тя да тръгне по нашите стъпки, защото съм схванала около Сашко, че човек си има предначертан път и няма по какъв начин да избяга от него. Аз не желаех той да става артист, не съм го подтиквала, не сме говорили у дома за това. Той дори кандидатства в университет по стопанска система, обмисляше да се опитва и за оператор в НАТФИЗ, в никакъв случай не сме обсъждали актьорското майсторство, само че два месеца преди изпитите сподели, че ще кандидатства за трагичен артист.

Кои са най-важните неща, на които искаш да я научиш?

Да бъде добър човек, да бъде състрадателна, да обича животните, а тя към този момент го прави, защото живеем с 5 кучета. Искам да я науча да готви, защото считам, че това е доста значимо за една жена. А също да обича природата, садим дружно цветя и зеленчуци.

Винаги изглеждаш цялостна с сила, по какъв начин го постигаш?

Нямам загадка, просто по този начин съм си устроена. Макар че към този момент съм на възраст и от време на време малко се изтощавам, не преставам да съм енергична. Такъв ми е генът.

Какво най-вече харесваш в себе си?

Аз съм зодия Дева и одобрявам в себе си своята подреденост, това, че не поемам непотребни опасности, доста съм внимателна и обичам всичко да ми е тъкмо.



А какво би трансформирала?

Успях да трансформира нещо, което беше огромен мой минус. Преди бях доста сприхава, бързо се палех, обиждах околните си, у дома си изливах яда, което е най-лошият вид, защото те с нищо не са ми отговорни. Бях кибритлия човек, само че съумях да се трансформира, въпреки и мъчно. С възрастта се научих да бъда по-спокойна и уравновесена. Никога не е късно да промениш нещо в себе си, което не харесваш.

Какъв е твоят свят?

Моят свят от време на време е изпълнен с огромно благополучие, само че и с горест, с хубави моменти, само че и с неприятни. Светът ми в действителност е доста разнороден.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР