Маргьорит Алибер е родена през 1890 в Париж в семейството

...
Маргьорит Алибер е родена през 1890 в Париж в семейството
Коментари Харесай

Маргьорит Алибер: Кралска мистреса и убийца на египетски принц

Маргьорит Алибер е родена през 1890 в Париж в фамилията на файтонджия и чистачка. Въпреки крайната беднотия, родителите ѝ работели за хора от висшата класа и по тази причина тя била отгледана в регион на града, където хората били образовани и на по-високо равнище. Маргьорит израснала, занимавайки се със същите занимания като дамите от високата класа - езда, четене на книги, вървене на спектакъл и учене на ноти.

С прелестна кестенява коса, светли очи и забележителни черти, бъдещето ѝ изглеждало ярко, до момента в който не се случила покруса. 4-годишният ѝ брат изтичал на улицата, до момента в който Маргьорит трябвало да го гледа и бил затрит от камион. Родителите ѝ я упреквали за гибелта му и я изпратили да живее в манастир, където монахините я биели непрекъснато.

На 15 години Маргьорит избягала от манастира, без да каже на никого. Когато родителите ѝ я намерили, тя била бременна и родила момиченце на 16. Бащата на детето бил малолетният наследник на британски аристократ на име Андре Мон-Клер. Двамата били влюбени, само че синът не можел да получи позволение да се ожени за бедна французойка, изключително откакто към този момент била родила извънбрачно дете.

Маргьорит била принудена да даде щерка си Реймонд, с цел да бъде отгледана от непознато семейство във плантация. Единственият вид да се устоя се оказала проституцията, макар че от време на време се изявявала и като певица в нощен клуб. Жена на име Мадам Денарт управлявала обществения дом за „ първокласни проституки” и считала, че Маргьорит е доста по-красива, надарена и умна от елементарните девойки, тъй че имала действителен капацитет да стане куртизанка.

След като получила куртизантското си образование, Маргьорит „ обслужвала “ съвсем всеки благородник във Франция, Англия и Съединените щати. В един миг кралското семейство избрало точно нея да се срещне с младия принц Едуард от Уелс, тъй като считали, че той има потребност от по-опитна жена, която да му помогне със секса. Последвала буйна любовна спекулация.

Маргьорит продавала услугите си на десетки богати мъже от висшето общество и съумяла да си разреши личен апартамент, а мнозина клиенти даже ѝ плащали прехрана. На 23 години тя се събрала още веднъж с към този момент 7-годишната си Реймонд. Искала тя да има положително обучение, по тази причина я изпратила в един от най-хубавите пансиони за девойки в Лондон.

На 32 години Маргьорит Алибер обиколила света с богатите си гаджета. Докато била на празненство в Кайро, тя харесала млад египтянин на име Али Камел Фахми бей. По-късно, откакто се завърнала в Париж, още веднъж видяла Фахми бей на няколко празненства. Започнали плевел романс и в последна сметка тя се съгласила да се реалокира в Египет и да се омъжи за него.

Фахми бей бил мохамеданин и желал Маргьорит да одобри исляма, да се облича непретенциозно и да покрива лицето си като другите дами в Египет. Тя отказала да направи това и поискала предбрачен контракт с персонални условия, само че Фахми Бей усетил, че тя е златотърсачка и раздрал предбрачния им контракт единствено 2 дни преди сватбата, тъй че тя нямала доказателство, че в миналото са се съгласявали на дадени условия. Изведнъж Маргьорит се оказала в клопката в ужасяващ брак без опция да се разведе.

Хитрата хубавица някак убедила брачна половинка си да пътуват дружно до Лондон, с цел да гледат опера. Отседнали в хотел „ Савой “, а в 2:30 сутринта се чули изстрели от стаята им. Маргьорит простреляла брачна половинка си няколко пъти в гърба и главата.

Това ликвидиране явно е било преднамерено, а не от пристрастеност, тъй като не е инцидентно, че тя е желала да го убие в Англия. Ако всичко това се било разиграло в Египет, тя щяла да бъде наказана на гибел за убийството на аристократ. Но в Англия употребила връзките си, с цел да се избави.

След като излязла на независимост, тя се преместила в Париж и траяла остарелия си метод на живот, срещайки се със заможни мъже. Тя се наричала „ принцеса Маргарита “. До края на живота си живеела безшумно в жилището си в Париж и прекарвала доста време на посетители на щерка си Реймонд и внуците си. Починала на 80-годишна възраст. След гибелта ѝ внукът ѝ преглеждал всякакви документи и видял, че Маргьорит е съумяла тихомълком да се омъжи и разведе още пет пъти, без фамилията ѝ да схваща.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР