Катерина ДимитроваПърви и втори юни - децата и Ботев. Бъдещето

...
Катерина ДимитроваПърви и втори юни - децата и Ботев. Бъдещето
Коментари Харесай

Продавач на надежда вдъхва живот в Рударци

Катерина Димитрова

Първи и втори юни - децата и Ботев. Бъдещето и предишното ни. Какъв по-добър контрастност на тези два дни в края на една седмица при започване на лятото, с цел да отвори порти значим план за работа с деца в Рударци?!

Инициативата идва от Красимира, която приказва три езика - съветски, британски и италиански. Любовта й към книгите и дребните деца не е от през вчерашния ден, само че се разгаря внезапно още повече, живеейки в Рударци и виждайки и осъзнавайки потребността на децата от занимания. Но занимания не в моловете, а в книгите, когнитивните игри и занимания... Точно като едно време!

" Когато животът ти сервира лимони - направи си лимончело " - изяснява името на книжарницата си Краси, която от 15 години обича, познава и посещава Италия. Така кръстихме книжарницата - " Лимончело ", споделя тя и благодари за общителното подпомагане на читалището в Рударци.

От октомври стартират и съботно-неделни занимания с деца от 3- до 6-годишна възраст по метода на Мария Монтесори. Красимира Ангелова специализира самостоятелен метод за работа с дребните деца, тъй като, когато очите са откровени, искащи, вярващи... тогава няма какво друго да се направи. " Лимончело " се трансформира в предопределение за Краси да сътвори нещо позитивно в другояче скучния център на Рударци. Така че...

" Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал... познайте какво?

Надежда! Надежда за всички. "

На добър час, " Лимончело " - за дребните и техните огромни!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР