Категорично заставам зад . Това заяви пред БНТ вътрешният министър

...
Категорично заставам зад . Това заяви пред БНТ вътрешният министър
Коментари Харесай

МВР шефът заедно с протестиращите иска по-високи заплати

Категорично стоя зад. Това съобщи пред Българска национална телевизия вътрешният министър Калин Стоянов.

По негови думи настояванията им са обективни.

Той изясни, че в Министерство на вътрешните работи са създали своите оферти във връзка с бюджета, като те са се припокрили напълно с настояванията на обособените синдикални организации. Имало неща, за които е юридически опит в продължение на години да бъдат изменени, само че това по този начин и не се е случило.

Стоянов изрази вяра на схващане от министъра на финансите.

Той уточни, че диалозите с финансовото министерство предстоят, а от през днешния ден стартира

Министърът добави и че. Запитан за какво Златанов се води краткотрайно назначен, той изясни, че това е практиката в Министерство на вътрешните работи - управителните чиновници минават подобен стадий, с цел да може управлението да се убеди, че са подобаващи.
 С предупредителни митинги служителите на реда желаят 10% нарастване на заплатите
С предупредителни митинги служителите на реда желаят 10% нарастване на заплатите

Готвят се за народен митинг сред първо и второ четене на Закона за бюджета

Бившите шефове на и на щели да останат част от системата на Министерство на вътрешните работи.

Стоянов призна, че не е очаквал недоволството при назначението на Антон Златанов в " Гранична полиция ". По негови думи Златанов е експерт и е бил буфер сред протестиращите и полицията на 2 септември 2020 година

Министърът акцентира, че казусът с не е бил под управлението на Златанов, а всички инспекции против него като шеф на Столична дирекция на вътрешните работи не са разкрили никакви нарушавания, в това число по времето на Бойко Рашков и служебните кабинети.

Той посочи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи не охраняват единствено българската граница, а и границата на Европейски Съюз. Гранична полиция е натоварена с този проблем и работи в тясна връзка с всички институции, в това число Европейската комисия, увери отрасловият министър.

По негови думи обстановката по границата е извънредно динамична, като единствено за миналото денонощие са отблъснати сред 600 и 700 мигранти, пробвали да преминат границата.

Стоянов изрази вяра настояванията на Министерство на вътрешните работи да бъдат чути от финансовото министерство, тъй като не ставало дума единствено за заплатите на служителите на реда, а и за претенции по отношение на тяхната среда на работа.
 Надзорниците застанаха зад желаното от Министерство на вътрешните работи нарастване на заплатите
Надзорниците застанаха зад желаното от Министерство на вътрешните работи нарастване на заплатите

Подкрепа срещат и утвърдените на първо четене промени в закона за Министерство на вътрешните работи

Той уточни като главен приоритет на Министерство на вътрешните работи битката с пътните катастрофи. Според него би трябвало доста да се вдигне броят на досъдебните бързи производства за шофиране след използването на алкохол и опиати.

" Всеки ден ставаме очевидци на смъртни случаи и работим доста интензивно в тази посока по линия на сигурността на пътя. Разпоредил съм оптимално бързо да търсим в София ", означи Стоянов.

Той изясни, че се търсят благоприятни условия да се купят спомагателни видеокамери и спомагателни дрегери, които служителите на реда да могат да употребяват. Задвижен е и план за обезпечаване на 370 автомобила на " Пътна полиция " , в това число високоскоростни.
 Предстоят кадрови и структурни промени във вътрешното министерство
Предстоят кадрови и структурни промени във вътрешното министерство

Министерство на вътрешните работи още не знае по какъв начин Ангел Христов е влезнал у нас, ЮАР пък може да прати следователи поради Къро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР