Категорично сме против турската операция в Сирия - надявам се

...
Категорично сме против турската операция в Сирия - надявам се
Коментари Харесай

Борисов: Категорично сме против турската операция в Сирия

Категорично сме срещу турската интервенция в Сирия - уповавам се дипломацията да даде резултат, само че от възможни наказания страната ни би изгубила милиарди. Това разяснява пред публицисти министър председателят Бойко Борисов след срещата при президента за резултатите от Съвета за сигурност тази заран.
Военната операия би трябвало да спре. Рискът от филантропична рецесия е доста огромен, а възникне ли такава, това значи повишаване на мигрантската вълна, е мнението на премиера, представено от Фокус. По думите му " дипломацията е тази, която може да реши този спор ". На въпрос какви са съответните ограничения, които са разисквани на Съвета по сигурността, Борисов съобщи, че нищо по-различно от това, което е правено досега. Просто отчетохме, че ограниченията ни към този миг работят идеално. Имаме нула миграция. Що се касае до изключителни обстановки, които биха могли да дойдат, ние сме провели обучение сред Министерство на вътрешните работи, " Гранична полиция ", армията, специфичните ни сили. Имаме създадени проекти. Обсъдихме с президента нашето присъединяване на Съвета и отбраната по принцип на сухопътните граници на Европейски Съюз, освен на България. Беше една доста потребна, работна среща, заключи той.
Премиерът разяснява и възможни наказания против Турция от страна на Европейски Съюз: " Имаме 5 милиарда $ стокооборот с Турция и те са наши съседи. Така че за интервенцията сме изрично срещу да продължава, тъй като носи филантропична рецесия. Ние със глобите с Русия хем къде къде ни е дребен стокооборота, загубихме над половин, 1 милиарда лева При едни наказания с Турция ще загубим милиарди. Така че уповавам се дипломацията и обединените старания на всички да даде резултат. Да не забравяме, че Турция е държава-член на НАТО и тя може да желае задействане на член 5-ти. Тогава може да стане доста забавно ".
Ако в България влязат 50 или 100 или 200 хиляди мигранти, не знам какво въобще ще се случи със страната, предизвести още Борисов.
На въпрос дали страната ни е по отношение на турската страна и дали знае тя позицията на България, министър председателят Борисов съобщи, че всекидневно външните министри и граничните служби са в връзка. Във връзка с благодарността на турския външен министър към премиера, че поддържа интервенцията, министър председателят съобщи, че в никакъв случай не е подкрепял интервенцията, а съглашението.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР