Категорично президентска република не трябва да има. Това заяви вицепрезидентът

...
Категорично президентска република не трябва да има. Това заяви вицепрезидентът
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Категорично президентска република не трябва да има

Категорично президентска република не би трябвало да има. Това съобщи вицепрезидентът в изявление за "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3. Тя акцентира, че е уверен парламентарист и постоянно е считала, че няма по-добър модел за ръководство от сегашния, без значение от мнението на хората за партиите.

Йотова означи, че доста мъчно се прави субординацията сред президента и двете камари на Народното събрание, както е във Франция. Всичко става по-мудно. Времето на президентските републики от дълго време е отминало, е нейното мнение.

По отношение на отчета на Европейската комисия за страната ни, вицепрезидентът разгласи, че не е сюрпризирана от него. Констатациите ги има през всичките 13 години, откогато сме в Европейски Съюз и има припокриване сред мониторинга и отчета. счита също, че при общите отчети за върховенството на закона, мониторингът не би трябвало да съществува, а щом констатациите са същите, то мониторингът не е извършил своите задания.

"Скептична съм във връзка с бъдещи резултатати, в случай че тези отчети останат в същия тип. В отчета няма рекомендации, няма поръчка за законодателна уредба. Констативността не носи никакви изгоди. Мониторингът можеше да падне предходната година, само че не доближи един глас, поради отсъстващ български евродепутат ", уточни още Йотова.

По отношение на резолюцията за България, която комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи одобри с 35 на 30 гласа, Йотова напомни, че това не е първият спор за обстановката в България и това не е невиждана резолюция.

Подробен документ е въпреки всичко и демонстрира познаване на процесите в България. Тя е изрично несъгласна с текстовете вътре за "македонската нация ", които съгласно нея би трябвало да отпаднат, тъй като това е несъществуващо събитие. Вицепрезидентът напомни, че в българската Конституция не съществуват етнически малцинства.

Йотова изрази позиция, че прокуратурата под никаква форма не би трябвало да бъде част от изпълнителната власт. Тя сподели, че целият спор за прокуратурата е почнал от метода, по който се избира основният прокурор. "Ако се промени конституцията и това остане същото, значи нищо не сме създали. Нека не се вършат закони за съответната персона. Изборът на основен прокурор би трябвало да е транспарантен “, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР