Категорично няма да има вдигане на цената на тока, потребителите

...
Категорично няма да има вдигане на цената на тока, потребителите
Коментари Харесай

Няма да има вдигане на цената на тока, увериха от ГЕРБ

Категорично няма да има повдигане на цената на тока, потребителите да бъдат спокойни. Държавата с всички законни средства ще се опълчи на всяко своеволно искане за нарастване на цената на тока. Електроразпределителните сдружения не въздействат директно върху цената, а индиректно с таксите си за транспорт и систематизиране. Цената на тока не се дефинира от ЧЕЗ, а единствено два от съставените елементи, само че няма да се позволи своеволно повдигане на цената, за на платят клиентите. Цената на тока се дефинира от АЕЦ "Козлодуй ", Топлоелектрическа централа "Марица Изток 2 ", НЕК, които са със съсобственик и принципал министерството на енергетиката. Това разгласи депутатът от ГЕРБ и зам.-шеф на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов.

Според депутатите от ГЕРБ Българска социалистическа партия се пробва да смъкна държавното управление с противозаконни средства и с операции за повдигане на цената на тока.

"Самоволно повдигане на някои от съставените елементи ще се дефинира от КЕВР, ще се реши, само че никога няма да се позволи. Нито ще влезе в цената на тока, който и да е покупател на ЧЕЗ и неговите лихви. Това няма да бъде позволено, има политическа воля за това ", сподели Николов.

Председателят на енергийната комисия към Народното събрание Делян Добрев показа идните промени в законодателството по време на специфична полемика в Народното събрание. С огромен пакет оферти за промени в Закона за енергетиката ще бъде направена идната крачка към либерализацията на електроенергийния пазар.

Променя се и моделът на събирането на отговорностите към обществото - таксата ще се събира от Фонда "Сигурност на електроенергийната система " (ФСЕС) и ще се превежда на Националната електрическа компания (НЕК). НЕК ще разпределя средствата към производителите с преференциални условия под 4 мегавата мощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР