Категорични сме. Няма да се спрем пред нищо и никой.

...
Категорични сме. Няма да се спрем пред нищо и никой.
Коментари Харесай

Рибари от Момчилград се заканиха за щурм, Ловно-рибарското сдружение ги кани на среща

" Категорични сме. Няма да се спрем пред нищо и никой. Ще си отстояваме идеята и тя е оставки на шефа и зам.-директора на Ловното стопанство ". 

В това е безапелационен Боян Топалов - един от уредниците на митинга на риболовците от Момчилград. Те се заканиха да щурмуват по суша и вода Еленовото стопанство край язовир " Студен бунар ", в случай че управлението не подаде оставка. 

" Ако до петък управлението не подаде оставка, следва различен митинг. Няма да се спрем. Заповядайте и ще видите. Вече ни е писнало ".

Според него тези хора не са създали нищо положително. " Мислят си, че това е бащиния ". По думите му пострадалите са десетки хора. 

В предаването " Преди всички " той описа, че от управлението на стопанството са счупили въдици на риболовци, като обяснението е, че там е неразрешено да се лови. Там риболовът е позволен, акцентира изрично Топалов.

Той изясни, че напрежението е от 2-3 години. Преди това риболовците не са имали подобен проблем.

Председателят на Националното ловно-рибарско съдружие - Съюз на ловците и рибарите в България Васил Василев акцентира, че нито един от протестиращите риболовци не е направил опит да се свърже с него, преди да подхващат тези дейности. 

" Участъкът, в който ограничаваме наличието на любители-риболовци е в рамките 2 - най-много 2,5 км като брегова линия. Заблуда е, че наши чиновници не разрешават риболова на брега на язовир " Студен бунар ", изясни той.

Никой не е изпъден от язовира, безапелационен е Василев. 

Той означи, че сега завършва браният сезон на елените лопатари. 

" Това е единственото място, където животните могат да влязат на водопой. Когато там има непрестанно наличие на хора, живнотните не могат да извършат този водопой ", акцентира Васил Василев и добави, че такава е практиката и на други язовири. 

" Силно се надявам, че този случай не се експлоатира от хора, които са пострадали от активността на нашите чиновници. Надявам се тези акции на риболовците в действителност да касаят техните персонални чувства, а не са опити на бракониерите да се отърват от тези хора, които им пречат. Допускам, че не е невероятно и мощно се надявам, че не е по този начин ". 

Той предложения на среща недоволните риболовци, с цел да може да се уточнят позициите и да се откри решение

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР