Категоричната позиция на образователното министерство е, че е по-добре учебната

...
Категоричната позиция на образователното министерство е, че е по-добре учебната
Коментари Харесай

МОН отрича слуховете за планирано затваряне на училищата


Категоричната позиция на просветителното министерство е, че е по-добре образователната година да е присъствена. Нямаме желание дазатваряме учебните заведения, имаме готови проекти за превключване единствено там, където се постанова.

Това изясни пред БиТиВи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя дефинира като клюки появилите се информации, че в средата на октомври всички учебни заведения още веднъж ще бъдат затворени и ще се премине напълно на онлайн образование.

Следим непрекъснато обстановката и получаваме данни от Регионалните здравни инспекции.

Същевременно пред Българска национална телевизия ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева бе безапелационна, че връщането на учениците в учебните заведения не е било преждевременно.

Образователната система е подготвена с всички насоки и правила, с цел да опазим живота и здравето на учениците и учителите, на родителите, съобщи Такева. По думите ѝ било предстоящо, че още първоначално ще се появят случаи на COVID-19 в учебните заведения.

Образователните институции са най-добре проведените да основат допустимо минимум рискова среда към децата, към учителите, тъй като те са в рискова категория и към родителите, изрази мнение доктор Юлиян Петров - ръководител на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Според него няма потребност от въвеждането на нови ограничения. Тези насоки, които бяха направени, са доста всеобхватни. Допълнително всяко учебно заведение си има и свои правила. " Сега следва тяхното съблюдаване ", посочи той.

Междувременно се разбра, че възпитаник в Бургас с позитивна проба на ковид. По информация на БиТиВи, става дума за възпитаник от Професионалната гимназия по компютърно програмирне и нововъведения, от 8-и клас. Съучениците му са сложени под карантина. Директорът към този момент е изпратил известия да родителите на учениците да не идват в гимназията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР