“Категорична да, Зеленият сертификат трябва да важи за все повече

...
“Категорична да, Зеленият сертификат трябва да важи за все повече
Коментари Харесай

Иво Инджов: Категорично “да“ на Зеления сертификат в парламента

“Категорична да, Зеленият документ би трябвало да важи за от ден на ден сфери. И откакто към този момент се е наложил като нужна мярка за допуск в избрани обществени пространства, няма никаква причина депутатите и то най-много от няколко политически сили да саботират въвеждането му и в Народното събрание “ – споделя в предаването “Нашият ден “ на БНР доцент Иво Инджов .

Предизборната акция мина и отпътува, време е за съществени и виновни решения, в това число такива, които засягат публичното здраве и депутатите би трябвало да дават образец .



Можем да кажем елементарно „ да “ на Зеления документ, тъй като съпротивата би трябвало да бъде взета под внимание, само че тя не отразява настроенията на болшинството.

Във всяко едно общество има протестиращи против имунизациите, против Зеления документ, както и хора, които отхвърлят въобще съществуването на ковид.

Проблемът в България е, че хората не имат вяра от край време на страната . В началото на пандемията, когато се появиха имунизациите, имаше несъответстваща политика на ръководещите от ГЕРБ, а също и прекомерно доста антиваксърски гласове в общественото пространство.

При служебното държавно управление нямаше задоволително политическа воля да се създадат крачки напред и да се осъществя същинска имунизационна акция.

Затова в известна степен разбирам терзанието и нежеланието на част от българските жители да се имунизират, само че то е резултат и на всички посочени фактори. "

Чуйте Иво Инджов в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР