Катедрата по психиатрия и медицинска психология към Медицинския университет във

...
Катедрата по психиатрия и медицинска психология към Медицинския университет във
Коментари Харесай

Книга за филмовата психоанализа ще бъде представена днес във Варна

Катедрата по психиатрия и здравна логика на психиката към Медицинския университет във Варна провежда показване на книгата " Филмова психоанализа. Неосъзнатото в киното, киното в неосъзнатото " на проф. Андреас Хамбургер.

Събитието ще се организира на през днешния ден от 18:00 часа в Клиниката по Психиатрия във варненската университетска болница " Св. Марина “, научи Varna24.bg .

Присъстващите ще имат опция да се срещнат с метода на филмовата психоанализа, развъртян от проф. Хамбургер и неговата брачна половинка доктор Вивиан Праматароф-Хамбургер и основаващ се на зрителското усещане. По време на срещата ще бъде прожектиран и 20-минутният филм на Чарли Чаплин " Имигрантът ", който участниците в събитието ще могат да обсъдят и проучват дружно с проф. Хамбургер.

Проф. Андреас Хамбургер е германист, психолог и психоаналитик, преподава клинична логика на психиката и кино разбора в International Psychanalytic Universary (IPU) в Берлин. Научната област на неговите проучвания е обществената контузия, кино разбора и супервизия.

Д-р Вивиан Праматароф-Хамбургер е доктор (завършила е медицина в МУ-Варна), психотерапевт и сексолог, доцент в Лудвиг-Максимилиан университет, Мюнхен. Съосновател е на аналитичната група " Филм и психоанализа ", която от 2008 година показва и проучва филми в Музея на киното, Мюнхен.

Семейство Хамбургер са куратори и на Първия фестивал " Филм и психоанализа " в Созопол, извършен през 2010 година, както и съоснователи на софийската кино група.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР