Катастрофа за партийната демокрация, морална победа за Румен Радев, това

...
Катастрофа за партийната демокрация, морална победа за Румен Радев, това
Коментари Харесай

Недялко Недялков: Катастрофа за партийната демокрация

„ Катастрофа за партийната народна власт, морална победа за Румен Радев, това се случи на този избор. Цифрата на негласувалите е чудовищна, 70 %, най-ниската в модерната ни история. “ Това написа във фейсбук журналистът Недялко Недялков.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция.

 

Катастрофа за партийната народна власт, морална победа за Румен Радев, това се случи на този избор.
Цифрата на негласувалите е чудовищна – 70 %, най-ниската в модерната ни история.

Недялко Недялков: Катастрофа за партийната народна власт 09.06.24 23:05 Андрей Райчев, Шкварек и Слави Василев: Ще има ли държавно управление и с кого? 09.06.24 23:03 Надежда Нейнски: Съставянето на държавно управление ще бъде доста мъчно 09.06.24 22:52 Страхил Ангелов пред SafeNews: Тези избори са цялостен неуспех 09.06.24 22:39 ИЗВЪНРЕДНО!: Макрон разпуска Народното събрание, разгласи предварителни избори за 30 юни! (ВИДЕО) 09.06.24 22:35

Народът изплющя мощен пестник на всички така наречени систематични партии и водачи, гласоподава против досегашната политика на страната, т.е. за мир и против войната. Българският народ е умен, усеща цялостната бутафория на слугинския естаблишмънт на каишка в посолството.

Наказателен избор и за сглобката, и за беззъбата съпротива. При тази изборна интензивност, в случай че имат чест, безусловно всички шефове на партии би трябвало да дадат оставки още довечера и да се извинят на българския народ.

Срамно е въобще да се приказва за спечелили и победени, за числа, проценти, систематизиране на мандати…Тия хора нямат безусловно никаква представителност, те ръководят с дребен % от към 30 % дали своят вот българи!

Оттук нататък живеем в режим „ предусещане за тирания “. Румен Радев наесен ще излезе на авансцената и ще съобщи искания към властта – поради неуспеха на обичайните партии. Възможно е да даде оставка, да основе собствен план и да отстъпи на Илияна Йотова да му довърши мандата.

Популистки, патриотарски план на президента има всички шансове да поеме кормилото и да изиска Велико национално заседание с следващи нова Конституция и преучредяване на страната в президентска република от по-мек, френски вид.

Впрочем „ мистериозният “ план на Радев за Конституция, който по този начин и не бе разгласен преди време, съдържа точно сходна вероятност.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: Избори 2024, Коментари, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР