Катарският министър на отбраната Халид бин Мохамед ал Атия заяви,

...
Катарският министър на отбраната Халид бин Мохамед ал Атия заяви,
Коментари Харесай

Катар ще се стреми да стане член на НАТО

Катарският министър на защитата Халид бин Мохамед ал Атия съобщи, че дълготрайните стратегически упоритости на страната му допускат присъединение към НАТО, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Катар се подреди измежду най-значимите страни от района, що се отнася до качество на въоръженията ", по-специално с помощта на Запада, съобщи той в изявление за локални издание във връзка първата годишнина от рецесията в Залива.

" Ние сме главен съдружник отвън НАТО ", уточни той и добави: " Амбицирани сме да станем пълновръстен член, в случай че партньорството ни с НАТО се развива и в случай че имаме ясна видимост ", акцентира той.

Катарският министър приветства укрепващите връзки със Северноатлантическия съюз и показа, че Доха би могла да одобри " подразделения от НАТО или някой от профилираните им центрове ".

Катар към този момент е дал на Съединени американски щати значимата военна база Ал Удейд, показва Агенция Франс Прес.

Точно преди година Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет внезапно скъсаха всички връзки с Катар. Обвиниха страната, че " финансира тероризма " и я укориха, че се сближава с шиитски Иран, главния районен противник на Рияд, който господства измежду арабските петролни монархии от Залива, напомня организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР