Каталунският премиер Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското правителство

...
Каталунският премиер Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското правителство
Коментари Харесай

Каталунският премиер за ултиматума на Мадрид: Искаме диалог

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското държавно управление да се откаже от проектите за самостоятелност, тъй като в противоположен случай ще бъдат прекъснати пълномощията му, като съобщи в Twitter: "Ние желаеме разговор и отговорът е да се сложи на масата член 155. Посланието е разбрано ", съобщи АП.

Пучдемон имаше поради наредбата, привеждаща в действие неизползвани до момента конституционни пълномощия, която испанското държавно управление заплаши, че ще задейства, в случай че проектите за самостоятелност не бъдат изоставени преди избрания краен период на 19 октомври.

Премиерът на североизточната испанска автономност предложи на каталунските депутати да замразят използването на проекта за разединение, с цел да дадат време за договаряния с испанските управляващи по въпроса за независимостта. Министър-председателят на Испания Мариано Рахой отхвърля какъвто и да е разговор, до момента в който отцепването се предлага като опция.

Каталунският вицепремиер Ориол Жункерас отгововри на Рахой в Twitter: "Това, което желае интернационалната общественост и което чака Каталуния, е откровен разговор, а не борба и нови закани. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР