Каталунските власти разпространиха нови кадри от нападението в Барселона, заснети

...
Каталунските власти разпространиха нови кадри от нападението в Барселона, заснети
Коментари Харесай

Властите разпространиха нови кадри от нападението в Барселона

Каталунските управляващи разпространиха нови фрагменти от нападението в Барселона, снимани от охранителни камери, съобщи Ройтерс.

На тях се вижда по какъв начин пешеходци по бул. „ Рамбла “ бягат, с цел да се спасят от преминаващия с висока скорост бял микробус, с който терорист умъртви 13 души.

Пешеходците съумяват да се скрият в склад, който незабавно спуска решетките на входа.

Над 125 души бяха ранени в нападенията в Каталуния, лишили живота на още двама души – един погубен след офанзивата от водача на микробуса, и още един – в Камбрилс. Това бяха най-смъртоносните офанзиви в Испания от повече от десетилетие.

Днес в каталунската столица ще има огромен митинг против тероризма. Той ще е под мотото No tinc por (Не ме е боязън, на каталунски език) и се чака в него да вземат участие десетки хиляди души, включително и кралят на Испания Фелипе VI. Това ще бъде първо присъединяване на испански монарх в митинг от възобновяване на монархията през 1975 година

Кралят обаче няма да е отпред на кортежа на стачкуващите. Няма да са отпред и присъстващите депутати. Начело, както изясни кметицата на Барселона – Ада Колау, ще бъдат представители на другите служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август – силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови водачи, елементарни поданици на квартала към „ Рамбла “, продавачи и притежатели на магазини и заведения в региона.

Вечерта в сходна проява в Камбрилс се включиха 16 хиляди души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР