Каталунските сепаратисти внесоха днес в регионалния парламент предложение за обявяване

...
Каталунските сепаратисти внесоха днес в регионалния парламент предложение за обявяване
Коментари Харесай

Каталунските сепаратисти внесоха в регионалния парламент предложение за отделяне от Испания

Каталунските сепаратисти внесоха през днешния ден в районния парламент предложение за оповестяване на самостоятелност от Испания и за прокламиране на каталунска република, заяви в. " Вангуардия ", само че добави, че не е ясно дали текстът ще бъде гласуван, съобщи Ройтерс.

Предложението бе импортирано от членове на районния парламент от партиите " Заедно за Да " и " Кандидатура за национално единение ", които имат болшинство.

Няколко хиляди протестиращи се събраха до постройката на Народното събрание в Барселона преди началото на съвещанието, на което може да бъде оповестена публично самостоятелност, заяви Асошиейтед прес.

Демонстрантите развяват каталунски флагове и скандират " самостоятелност " и " независимост " с вярата да чуят до края на деня оповестяване на самостоятелност.

В същото време в Мадрид заседава испанският Сенат, който ще реши дали да утвърди желанието на държавното управление да отнеме пълномощията на районните управляващи на Каталуния и да спре устрема на тази област към самостоятелност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР