Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за главната роля

...
Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за главната роля
Коментари Харесай

Награда за главна мъжка роля от Валядолид за Иван Бърнев и Карра Елехалде с филма „Васил“

Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за основната роля в дебютния си филм " ВАСИЛ ", чиято международна премиера донесе на него и сътрудника му Карра Елехалде Награда за основна мъжка роля от фестивала във Валядолид, оповестяват уредниците на фестивала Seminici. Българският артист и легендалният му испански сътрудник си поделят отличието за изключителния им комедиен тандем в испано-българската продукция. 

Създадената с тактичност и майсторство кинотворба се концентрира върху фините житейски полезности, другарството, топлотата и необичайния метод, по който намираме път един към различен. Авелина Прат не желае да показа българите като крадци, наркомани и престъпни и се стреми филмът й да излезе от клишето за имигрантска история.

Сюжетът на лентата е вдъжновен от действителни житейски събития, а историята споделя по какъв начин един ден режисьорката Авелина Прат научава, че ексцентричният й татко е приютил български бежанец без документи в дома си. Това внася ужас в фамилията, защото никой не е чувал за България до този миг.

Васил смайва, както самотния Алфредо, по този начин и членове на локалния шах клуб с гения си да играе бридж и шах, и провокира смяна в живота и полезностите им.

Кастинг шефът на кино лентата Ваня Баждарова търси висок, чернокос балкански облик, само че поканва Бърнев, който е с по-различна визия, само че съгласно нея изцяло подобаващ за облика на Васил. Комедийният гений и отдаденост, сензитивност и палавост на артиста се виждат от испанската рецензия незабавно след премиерата във Валядолид. Отзивите са повече от ласкави и филмът е разгласен за изключителна комедия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР