Катаклизми и опасности вещае червеното сияние в небето, или поне

...
Катаклизми и опасности вещае червеното сияние в небето, или поне
Коментари Харесай

Червеното северно сияние - предвестник на катаклизми и нещастия

Катаклизми и рискове вещае аленото зарево в небето, или най-малко в това са вярвали античните северни нации, написа " Телеграф ".

На 5 и 6 ноември Северно зарево в необикновени цветове стресна милиони хора по света и бе видяно на ширини, които от епохи не помнят да са виждали сходен небесен феномен. Появи се изненадващо и в България, бе видяно в Италия и Израел, стигна до Северен Египет.

В Древния Рим считали Северното зарево за симптом на промени, които не е наложително да донесат положително. Древните фини пък считали явлението за предвестител на положителното.

Според вярванията на викингите, когато Северното зарево е алено, това значи, че на небесния свят душите на предците не могат да се схванат едни с други и водят кървави борби. Викингите по принцип считат Северното зарево за мост сред световете, който свързва нашия свят с боговете и духовете на предците.

Според вярванията на саамите – най-северния народ на Скандинавските земи - в случай че видите Северното зарево, до момента в който сте на път, би трябвало да спрете и да изчакате. Цветът също има значение. Червеното още веднъж значи борба сред душите на мъртвите. По време на Зеленото зарево душите на тези, които са умрели от насилствена гибел или при случай, се разхождат по небето и не могат да си намерят място. Синьото в другите му нюанси обаче значи мир и тишина.

Често представители на разнообразни култури свързват Северното зарево с духовете на предците, само че на първо място със самите небесни богове. Например викингите вярвали, че благодарение на Полярното зарево боговете слизат на земята като по мост. Вярвали, че в облаците има огромен дом, където се събират мъртвите и стартират борби, които от време на време прерастват в същински кланета, а тази кръв на духове обагря небето в кървавочервено. Поради тази причина по време на Северно зарево не би трябвало да се подвига доста звук или даже да се свири, в противоположен случай сиянието ще чуе гласовете или музиката и ще се спусне по-ниско. А това се е считало, че не предвещава нищо положително, тъй като въпреки всичко това е време, когато водят война духовете на умрелите и са подготвени да проливат големи количества кръв. Вярва се, че в такива моменти дамите би трябвало да вървят с покрити глави.

От антични времена северните нации са забелязали, че по време на дългата полярна нощ, когато Северното зарево се появи в небето, някои хора стартират да се държат необичайно - приказват с несъществуващи (или невидими за другите) събеседници, вървят като сомнамбули и се държат по много невротичен метод. Това събитие даже там си има име - апелът на предците. Почувствали го настояват, че чули звуци с приказна хубост и последвали зова на полярната звезда, която ги поканила да посетят света на техните предшественици.

Учените изясняват, че човешката душeвност в действителност може да бъде повлияна от северното зарево, като точно нискочестотните електромагнитни талази, генерирани от това събитие, засягат хората и им работят потискащо или пък ги трансформират в невротици, които могат да чуят всевъзможни странни неща.

Северното зарево може да докара и до обществени катаклизми. Както споделят учените, в случай че кървавото зарево е било забелязано в Рим и Ерусалим, което е много по на юг от нормалното му разпространяване, тогава можем да приказваме за слънчева интензивност с невиждана мощ, която е подтикнала супермощна геомагнитна стихия, а тя от своя страна е подтикнала негативни процеси в живите организми на Земята.

Учените имат пояснения на доста въпроси, свързани с това спиращо дъха събитие. А за 4, 5 и 6 ноември споделят, че ни е връхлетяла една от най-мощните магнитни стихии от началото на този век. В момента Слънцето е в възходящата интензивност, което води и до проблеми при хората, които са по-чувствителни към метеорологични феномени. Станции в Европа мериха, че магнитната стихия тук-там е надхвърлила 4-та степен по петстепенната канара за премерване на това събитие.

Предполага се, че когато Слънцето при изригване изхвърли заредени частици, те образуват така наречен безоблачен вятър, който може да уцели Земята. При среща със земната магнитосфера тези заредени частици образуват Северното (или Южното) зарево. Ако би трябвало да се употребява метафората за борбите, то излиза, че на процедура Слънцето и Земята водят война. Звездата изпраща към нашата планета своята заредена плазма и тя се трансформира в магнитна стихия, срещайки отпора на Земята. А цветът зависи от ъгъла на изкривяване на светлината и от срещата с други частици, обикалящи към Земята. Най-често сиянията са в зелено и синьо от време на време. Червените са доста редки и по тази причина провокират суеверия у доста нации и то освен у античните, само че и при актуалните хора.

За слънчевата стихия на 5 ноември си има пояснение, само че в действителност има чувствителни хора, на които тя им въздейства мощно, даже пагубно. Сред най-засегнатите са хора със сърдечносъдови проблеми, неврологични, ревматични болести. Навън е по-добре да се прекара една магнитна стихия, разхождайки се умерено измежду природата, в сравнение с да се стои у дома. И никога не трябва се прекалява с ястие или пиянство.

Затруднение имаха учените в Канада, където сиянието закупи оранжеви разцветки, каквито не би трябвало да има. Предположението е, че над цяла Северна Америка има големи нечисти въздушни маси, които при срещата със слънчевия вятър се оцветяват в оранжево, вместо в зелено или алено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР