Катаджиите се шегуват, че шофьорите се делят на два типа

...
Катаджиите се шегуват, че шофьорите се делят на два типа
Коментари Харесай

Шофьори, внимавайте при плащането на глобите

Катаджиите се майтапят, че водачите се разделят на два вида - едните са съзнателни и си заплащат санкциите, другите се ослушват и чакат да изтече отминалостта. Факт е, че събирането на значителна част от глобите е проблем, отпадат по отминалост. По информация на Министерство на вътрешните работи от 2016 година до април тази година " висят " несъбрани 109 млн. лв.. 

В тази връзка институциите поставят старания освен да дисциплинират водачите, само че и да ги улесняват да бъдат правилни. 

Пътната полиция е качила на уеб страницата си информация по какъв начин става заплащането на санкциите, както и списък на най-често допусканите неточности при попълване на документите.

Глобите се заплащат по един от следните способи:   чрез Портала за електронни административни услуги на МВР (онлайн) на адрес: https://e-uslugi.mvr.bg/; чрез терминално устройство ПОС в звена на полицията; в банка; чрез пощенски запис; чрез интернет банкиране; чрез каси за парични преводи; чрез КЕШ терминали.

Отразяването на заплащането на санкцията в системата на Министерство на вътрешните работи е автоматизиран развой.  Ако е позволена неточност при нареждането на превода, глобата остава в системата като неплатена. Ето по кое време стават най-често " засечки ": 

1. С един платежен документ се заплащат повече от едно отговорности, в това число фиш, електронен фиш и наказателно разпореждане. При погасяване на разнообразни задължения с едно платежно системата не може да отрази отделните плащания.  
2. Същият проблем се появява при опит по едно и също време да се преведат суми за санкции, които би трябвало да отидат по разнообразни банкови сметки. Задълженията по фишове и наказателни постановления по Закона за придвижването по пътищата се погасяват по една банкова сметка, електронните фишове (серия " К " ) по Закона за придвижването по пътищата - по друга, е-фишовете от серия " Г " и наказателните постановления по Кодекса за застраховането - по трета. 

3. Вместо серия и номер на фиша/електронния фиш се изписва единствено номерът или тези данни не се попълнят въобще. 

4. Вместо имената на нарушителя като задължено лице се изписват имената на вносителя на сумата по санкцията.

5. Не се попълня ЕГН-то на нарушителя.

6. Когато колата е служебна, вместо ЕГН и име на водача, нарушител по електронния фиш, се попълнят ЕИК по БУЛСТАТ и името на компанията.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР