Кастрацията на кучета е много важна за тях и за

...
Кастрацията на кучета е много важна за тях и за
Коментари Харесай

Как да храним кастрирано куче?

Кастрацията на кучета е доста значима за тях и за стопаните им. Има един минус обаче след кастрацията на кучета и той е, че те стартират да наддават тегло. Ако и вие сте кастрирали вашето куче и желаете да знаете по какъв начин да го храните, тази публикация ще ви е доста потребна.

Наддаването на тегло след кастрацията на куче е в резултат на това, че неговият метаболизъм се забавя, а апетита му доста се усилва.

За да избегнете наддаването на тегло, е нужно да извършите някои промени в храненето на кастрираното куче, както и да добавите упражнение в неговия метод на живот. Теглото е доста значимо за кучетата и за това би трябвало да поддържате тяхното оптимално тегло. И по този начин, по какъв начин да храним нашето куче след кастрация?

Как да храним кастрирано куче?

Преди да приемате каквито и да е дейности, би трябвало първо да се консултирате с ветеринарният доктор, който е направил кастрацията. Той ще дефинира каква храна да му давате, според от неговите порода и тегло.

Трябва да се консултирате за вярното разпределение на храната на кастрираното куче и храненията, които би трябвало да са по-чести и на дребни порции. Целта на това занимание е кучето да яде по-често, само че едно и също количество храна. Отначало можете да давате храна на кучето, която е с малко калории.

Когато го храните с такава кучешка храна е доста значимо то да не яде през интервала сред всяко хранене. Ако това се случи, това ще наруши салдото в неговата диета и това да докара до качване на килограми. Можете да давате нискокалорична храна, предопределена за кучета, без да го свиквате с това.

 Как да храним кастрирано куче?

За да може да се избегнат непотребните килограми, е значимо освен по какъв начин се храни, само че и упражненията на кучето. В диетата на вашето кастрирано куче би трябвало да се включи и специфична храна, която е тъкмо предопределена да се дава на кучета откакто бъдат кастрирани.

В нея има доста малко калории. След като към този момент сте построили привички на вашето куче, тъкмо в кои часове да се храни, тъй като в случай че не получи дажбата си в точното време, в него може да се развие възприятие на тревога, тъй като не получава храната си в точния момент. Трябва да му давате храната на място, където то може да яде умерено, без да се разсейва ненужно или някой да му пречи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР