Каспър Рууд смята, че въпреки проблемите си през последните месеци

...
Каспър Рууд смята, че въпреки проблемите си през последните месеци
Коментари Харесай

Рууд: За Надал няма да са от значение резултатите преди Ролан Гарос


Каспър Рууд счита, че макар проблемите си през последните месеци Рафаел Надал и тази година ще бъде изцяло кадърен да завоюва Ролан Гарос. Именно норвежецът бе конкурент на Матадора в миналогодишния край в Париж, където той завоюва своята 14-а купа в шампионата и общо 22-ра от Големия шлем. В неговия подкаст за Eurosport „ Ruud Talk “, в който посетител тази седмица бе Доминик Тийм, международният №4 разяснява за какво съгласно него Надал в никакъв случай не трябва да бъде отписван преди Откритото състезание на Франция.

„ Ако приемем, че с Доминик нямаме право да поддържаме самите себе си, мисля, че и никой от нас не би бил сюрпризиран, в случай че Надал още веднъж покаже удивително равнище в Париж. Една от аргументите за това е, че сега ние играем на хард в Съединени американски щати, до момента в който той към този момент тренира за Ролан Гарос. За него надали ще е от голяма важност дали ще отпадне рано в Монте Карло, Мадрид и Рим. Единственото, което го интересува сега, е да бъде изцяло възобновен и във върхова форма за Ролан Гарос “ – сподели Рууд.

След това норвежецът даде думата на Доминик Тийм, с който играха на двойки в Индиън Уелс, само че отпаднаха в първи кръг след загуба от четвъртите сложени Никола Мектич и Мате Павич. Австриецът поздрави своя събеседник за резултатите му от предходната година и сподели, че се надява един ден той също да влезе в клуба на „ мейджър “ първенците.

„ Всеки край на Големия шлем е необикновено преживяване. Ако достигнеш два пъти до подобен мач, изключително на разнообразни шампионати и настилки, значи си кадърен да го направиш още доста пъти. Освен това опитът от тези мачове ще ти бъде доста потребен, когато още веднъж се озовеш в тази позиция. Сигурен съм, че в избран миг ще успееш. Наистина се надявам това да се случи, тъй като го го заслужаваш изцяло и те поддържам. Винаги ще съм на твоя страна, стига да не играеш против мен “ – разяснява Тийм.

Преди да завоюва купата на US Open през 2020, Тийм загуби от Новак Джокович на финала на Australian Open, както и два следващи пъти от Рафаел Надал в заключителни конфликт на Ролан Гарос. На въпроса кой от тези мачове би желал да изиграе още веднъж, в случай че можеше, австриецът отговори „ Много добър въпрос. Имах неприятния шанс да се изправя против Рафа и Новак в обичаните им шампионати. Ако можеш да изиграя още веднъж един от тези финали, бих избрал Ролан Гарос 2019. Вероятно щях да се приготвя по друг метод поради всички спирания за дъжд, които се случиха тогава “.

„ Преди финала играх в четири следващи дни, тъй че щях да подходя друго, изключително след втория сет. Хрумват ми някои неща, които бих трансформирал. Избирам този мач, тъй като Ролан Гарос може би е шампионатът, който обичам най-вече и където играя най-хубавия си тенис “ – приключи някогашният №3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР