Каспър Рууд категорично се превърна в голямата сензация на тазгодишните

...
Каспър Рууд категорично се превърна в голямата сензация на тазгодишните
Коментари Харесай

Рууд след класирането за финала: Днес всичко ми се получаваше; Джокович все пак е човек

Каспър Рууд изрично се трансформира в огромната сензация на тазгодишните финалите на АТР, откакто норвежецът беше извънредно подценяван преди началото на шампионата, което беше подбудено от слабото му показване и неубедителните резултати в месеците след загубата му в мача за купата на US Open, когато пропусна шанса и да оглави международната класация. Скандинавецът макар мрачните прогнози за присъединяване му в Торино се поздрави с безапелационни победи над Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц, с което си подсигурява първата позиция в Зелената група след две изиграни срещи, преди да инкасира проваляне от Рафаел Надал, само че след това самичък съобщи, че е опитал да запази силите си против Матадора и не се е раздал на 100 %.

Макар да звучи извънредно неспортсменско сходно изявление, като също така и неуважително за всички фенове на корта в Торино, то решението на вицешампиона от Ролан Гарос и Откритото състезание на Съединени американски щати по всичко проличава, че му донесе претенции резултат, откакто късно нощес международният номер 4 в полуфинален конфликт надигра другата изненада в надпреварата - Андрей Рубльов, и се класира на трети огромен край за сезона. Норвежецът директно след дуела си против руснака даде конференция, на която разяснява разгромния си триумф за единствено 69 минути игра над 7-ия в света, като изрече и упованията си за идната му през днешния ден борба за оценката от Nitto ATP Finals против носителя на 21 трофеи от Шлема и 5-кратен първенец в надпреварата Новак Джокович.

" Тежко е от време на време, тъй като нещата очевидно се развиват ужасно, само че има и обстановки, в които всичко е повече от чудесно. Чувстваш се по този начин, като че ли можеш да правиш, каквото пожелаеш, с топката и в желанието си да го правиш, можеш да надцениш себе си в дадени моменти. Не мисля, че постъпих по този начин при първия си опит да затворя срещата на начален удар. Андрей извърши няколко положителни и в същото време нападателни ретура от форхенд. Разбира се, в такава обстановка си податлив да допуснеш известни съмнения. За мой шанс, при 5:4 имах опцията да поднасям с нови топки, тъй че това ми оказа помощ много. Знаех, че разполагам с втори пробив в ресурс и не беше толкоз стресиращо. Днес всичко вървеше и се получаваше, както би трябвало. " - показа подгласникът от Ню Йорк по отношение на мислите си за отминалата полуфинална среща.

" Той [Новак Джокович] е състезател, който изцяло няма никакви недостатъци. Обаче той е човек и въпреки да има страхотна година зад тила си... то той е човек. Той загуби преди две седмици от Руне на финала в Париж. Не е като да играе сходни финали всеки ден в кариерата си, живота си. Сигурен съм, че и при него ще се усеща напрежението, което въобще не е малко. Може и да съм пред него в международната класация, само че се усещам като новобранец. Той е печелил шампионата пет пъти и аз съм гледал всеки един от тях по малкия екран, той просто играеше напълно. " - разяснява Рууд по отношение на идния му дебютен край в конкуренцията, където ще си оспорва трофея от Финалите с някогашния номер едно Новак Джокович.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР