Касовите ключалки са най-лесни за отключване, обикновените с голяма или

...
Касовите ключалки са най-лесни за отключване, обикновените с голяма или
Коментари Харесай

Криминална полиция​: Хората да не спят на отворени прозорци и балконски врати

„ Касовите ключалки са най-лесни за отключване, елементарните с огромна или дребна перка се отключват доста елементарно със скоростта на ключ. Освен сигурността на ключалката, би трябвало да се направи верен избор на ключар, който ще влиза в дома “, сподели ръководителят на Съюза на българските ключари Андрей Сапунджиев.

Полицията не регистрира растеж на домовите обири през лятото, само че показва, че проблем тогава са отворените прозорци и балконски порти.

„ Молбата ми към хората е да не спят на отворени прозорци и балконски порти изключително през летните месеци и на ниските етажи. Всякакви охранителни системи са нещо, което е значимо, с цел да спрем крадците. Една здрава железна врата, снабдена със съответните заключващи механизми, които би трябвало да са надеждни “, поучава инсп. Росен Белишки, „ Криминална полиция “, ГДНП, представен от bTV.

Андрей Сапунджиев също поучава да не избираме касови ключалки, тъй като са най-лесни за отключване.

„ По-скъпите артикули, които са клас high security, са артикули, които пазят оптимално дълго от щурм. Не споделям, че не са преодолими, само че резервират доста дълго време за влизане. Освен всички антивзломни отбрани, те имат и надзор на дубликатите, което значи, че има поименна потребителска карта и се вади единствено от притежателя на патрона “, добави ръководителят на Съюза на българските ключари.

Той приканва с изключение на вратите, да подсигуряваме и прозорците си, както и да сложим СОТ.

През предходната година най-вече домови обири са регистрирани през май – 302, април – 296, и януари – 291. През юли и август са регистрирани надлежно 251 и 254 обири. Най-много обири се записват в огромните градове, а през лятото - и в морските курорти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР