Късото кино има страхотната способност през метафори да разкрива много

...
Късото кино има страхотната способност през метафори да разкрива много
Коментари Харесай

`Кинематограф кани на кино пътешествие

Късото кино има страхотната дарба през метафори да разкрива доста забавни хрумвания . Това сподели пред БНР Юлиян Спасов, създател на Кинематограф.

Късометражното кино е непоказваното кино . Макар че има аудитория и интерес, който през последните години се ускори, и до през днешния ден показът на късо кино е незабележим спрямо пълнометражното кино . В същото време нещата, които се снимат и се описват там, са не по-малко забавни и не са по-малко богати. Затова взехме решение, че си заслужава да се специализираме в този формат “, разяснява той.

Тази седмица се оказа седмица на документалистиката при нас , уточни Спасов в изявление за предаването „ Преди всички “ и добави, че единствено в София са планувани 4 прожекции, които са част от този клон на киното.

„ Това е забавно и за самите нас, тъй като документалното кино е по-малък дял от това, което демонстрираме. Последната половин година имаме извънредно доста запитвания, извънредно доста интерес, изключително към новите ни стратегии вид кино странствуване, които са нещо по средата “.

По думите му кино пътешествията са нова линия стратегии . Първата тематика беше вода, през днешния ден е гора, а идващите тематики са космос и зима, означи Спасов.

Тази вечер като част от поредицата писмено и късо ще бъде излъчен филмът „ Гора “ . Той посочи, че това в действителност е стратегия, формирана от 7-8 късометражни кино лентата от разнообразни страни.

По думите му кино пътешествието е микс сред писмено и художествено кино, обединени в избрана тематика . Това са тематики, които раждат извънредно доста истории, обстановки и спорове, добави Юлиян Спасов.

Продължава и традицията за кино в учебно заведение. Вероятно до месец още веднъж стартират срещите с възпитаници от 10-12 клас от столични учебни заведения, заяви той. „ С този план се опитваме да доближим киното до учениците и учениците до киното “, сподели още той.

Цялото изявление на Силвия Великова с Юлиян Спасов в предаването „ Преди всички “ чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР