Касиди Хътчинсън казва на Джейк Тапър от CNN, че Тръмп е „най-сериозната заплаха“ за американската демокрация

...
Касиди Хътчинсън предупреди във вторник, че нейният бивш шеф Доналд
Коментари Харесай

Касиди Хътчинсън предупреди във вторник, че нейният бивш шеф Доналд Тръмп няма да има предпазни мерки, ако спечели втори мандат като президент, твърдейки, че нарушенията на конституцията от страна на Тръмп след загубата на изборите през 2020 г. трябва да бъдат дисквалифициране от Белия дом.

„Мисля, че Доналд Тръмп е най-сериозната заплаха, с която ще се сблъскаме за нашата демокрация през целия ни живот и потенциално в американската история“, каза Хътчинсън пред Джейк Тапър от CNN в интервю във вторник.

Новата книга на Хътчинсън, „Достатъчно“, описва подробно хаоса и беззаконието в края на администрацията на Тръмп, където тя имаше място на първия ред като главен помощник на началника на кабинета на Белия дом Марк Медоус по време на усилията на бившия президент да отмени изборите и атаката на Капитолия от 6 януари 2021 г.

Хътчинсън, която излезе миналата година с осъдителни показания пред комисията на Камарата на представителите, която разследва на 6 януари за случващото се в Белия дом след изборите, каза на Тапър, че се тревожи, че институциите на правителството ще се окажат на още по-лошо място, ако Тръмп е избран отново.

Бившият сътрудник на Белия дом Касиди Хътчинсън говори с Джейк Тапър от CNN в Ню Йорк във вторник, 26 септември. Бившият сътрудник на Белия дом Касиди Хътчинсън говори с Джейк Тапър от CNN в Ню Йорк във вторник, 26 септември. Лаура Оливерио/CNN

„Обвиненията, пред които Доналд Тръмп е изправен в момента – той е изправен пред обвинения за възпрепятстване на Конституцията – за мен това е дисквалифициращо. Доналд Тръмп трябва да бъде дисквалифициран от това да бъде президент на Съединените щати – за мен това не е въпрос“, каза Хътчинсън.

„Трябва да помислим: как би изглеждал вторият мандат на Тръмп?“ тя попита. „Това ще бъдат ли хората, които управляват правителството, хората, които в момента са изправени пред обвинения? Кой би работил за Доналд Тръмп през втория мандат? Това е въпросът, който трябва да зададем или да си зададем в този изборен сезон.“
Тази история се актуализира

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР