Къщите на село са сред най-търсените през изминалата година, отчитат

...
Къщите на село са сред най-търсените през изминалата година, отчитат
Коментари Харесай

COVID-19 промени имотния пазар у нас, масово се търсят...

Къщите на село са измежду най-търсените през миналата година, регистрират брокери. Коронавирусът и наложените ограничаващи ограничения предизвикаха хората да потърсят различно жилище отвън огромните градове.

Ръст на продажбите се регистрира в околните села до градовете. Селата в Родопската яка остават измежду най-предпочитаната опция за бягство от Пловдив, осведоми Българска национална телевизия.

За последните няколко месеца на сесиите на Общинския съвет на Община Родопи е заменен статута на повече от 100 парцела единствено в близкото до Пловдив село Марково.

Брокери на недвижими парцели от Пловдив регистрират, че в селата от Родопската яка се продават най-вече новопостроени къщи. Цените остават относително високи. Празните имоти за жилищно строителство там вървят по 40-50 евро на квадрат, за разлика от околните обитаеми места на север от река Марица, където за 50 хиляди евро може да се купи подготвена къща с двор.
Единици са старите къщи, които се продават в Марково. Те обаче също държат много висока цена поради местоположението на селото, чистия въздух и гледката към града.

За последната година в село Марково са регистрирани 1200 нови поданици. Това води и до нуждата от разкриването на нови групи и класове в детската градина и локалното учебно заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР