Къща за гости „Арт“ в Свети Влас няма никакво основание

...
Къща за гости „Арт“ в Свети Влас няма никакво основание
Коментари Харесай

Проверките на къщи за гости: Министър Ангелкова поиска затваряне на обект в Свети Влас

Къща за посетители „ Арт “ в Свети Влас няма никакво съображение да предлага туристическа услуга. Ще настояваме пред Комисията за отбрана на потребителите обектът да бъде запечатан незабавно.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция на къщата за посетители, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.
Проверяват 288 къщи за посетители, издигнати с евросредства в интервала 2007 – 2013 година Ще бъде инспектирано дали обектите правят действителна туристическа активност
Ангелкова добави, че къщата работи напълно в нарушаване на българското законодателство, тъй като удостоверението ѝ за категоризация е изтекло през 2015 година
Снимка: Министерство на туризма
Инспекцията се прави след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при извънредно неприятни условия. Веднага след приемане на сигнала специалисти на Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и локалната администрация направиха взаимна инспекция на място.
Снимка: Министерство на туризма
„ Специалистите са открили, че обектът е имал уверение за къща за посетители, 2 звезди, издадено от кмета на Община Несебър от 21 юни 2007 година, което е изтекло през 2015 година Оттогава до момента тя действа без документи и позволения ", добави Ангелкова.

При инспекцията преди ден специалистите са видели, че в хотела са настанени деца, за които притежателите обяснили, че са на познати, а не туристи.
Проверките не престават: Инспектират къщите за посетители в Батак и Велинград От Държавна фирма „ Земеделие ” обявиха, че са получили над 60 сигнала за непозволено получени евросредства
„ Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушаване и санкция, която за юридическо лице е до 10 хиляди лева а за физическо лице – до 5 000 лева.”, осведоми министърът на туризма.

Тя уточни още, че поради обстоятелството, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната организация за приходите, с цел да се направи данъчна инспекция и да се открият какви са постъпленията от тази противозаконна, нерегистрирана активност.
Янаки Червеняков с къщата за тъщата е уволнен за трети път от ДФЗ Днес фондът трябваше да извърши изненадваща инспекция в къщата, само че тя беше заключена
Представители на РЗИ са съставили акт за нарушаване поради неналичието на здравословни и безвредни условия. Взети са проби и от водата в басейна, които ще бъдат изследвани, а резултатът от тях ще бъде явен в идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР