Къща на края на света. ... Или поне там, където

...
Къща на края на света. ... Или поне там, където
Коментари Харесай

Зелена светлина: Къщата на края на света

Къща на края на света.... Или най-малко там, където природата е съумяла да заглуши звука на огромния град и да наложи своя темп. За американката Лиза Стар построяването на дом не е просто издигане на структура, а преоткриване на пространства и самоопознаване.

Лиза споделя, че за някои градежът на къща е житейско тестване, а за други - развлечение, само че във всички случаи, това е развой, който всеки човек изживява надълбоко в себе си и който го трансформира значително.

И до момента в който търсела своето вътрешно Аз, Лиза Стар решила да си построи дом - подобен, какъвто постоянно е желала. Далеч от огромния град, от шума и от паниката. Без комплицирани структури, а единствено с това, което природата дава. Открила съвършеното място в Калифорния. Вдъхновена от концепциите на иранския проектант Надер Халили, тя решила да следва неговата философия - да строи просто, само че от сърце.

За градежа употребила най-вече естествени материали и то от региона. Така се появила „ земната къща " на Лиза - Дом, надалеч от улици, коли, рейсове и огромни здания. Дом, който носи уют и уединение, само че без да лишава от актуалните улеснения. Къща с доста звезди.... докъдето стига погледа при съзецерцаването на нощното небе.

Сграда, която съумява да промени потока на времето и да го накара да се движи с други темпове.

Дали построяването на дом може да промени човек? Със сигурност, уверена е Лиза. Тя към този момент има ново ентусиазъм - да строи къщи от естествени материали. Конструкции, които няма да нарушават околната среда, а ще се сливат с нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР