Картофите са един от любимите ни зеленчуци и ги консумираме

...
Картофите са един от любимите ни зеленчуци и ги консумираме
Коментари Харесай

Никога не оставяйте картофите до този плод, стават опасни за здравето

Картофите са един от обичаните ни зеленчуци и ги консумираме съвсем всеки ден.

Но става известно, че всички позволяваме една съществена неточност при съхранението им, което води освен до тяхното по-бързо повреждане, само че и до превръщането им в извънредно нездравословна храна.
 Кората на картофите може да е чудотворна Кората на картофите може да е чудотворна
Картофената кора е мощен антиоксидант. Качествата му се дължат на съществуването на две преобладаващи фенолни съединения – галова и хлоро...

Картофите се скапват по-бързо, в случай че се слагат до избрани храни. По-специално, в случай че се съхраняват наоколо до ябълки.

Според експерти ябълките отделят високи количества газ, наименуван етилен, който води до прибързано повреждане на картофите.

Зрелите плодове и зеленчуци отделят повече етилен. Ако до тях има избрани храни, етиленът ще повлияе на тяхното узряване, безапелационни са специалистите.
Съветът им е картофите да се съхраняват на хладно, мрачно и проветриво място. Най-добре е да ги съхранявате в килера.

Развалените картофи са зеленикави на цвят и имат неприятна миризма. Това демонстрира съществуването на токсина соланин в тях. В случая е по-добре да ги изхвърлите. Соланинът може да аргументи дихателни, храносмилателни проблеми и даже да предизвика развиването на тумори. 
 Всички позволяваме тази неточност при избора на картофи Всички позволяваме тази неточност при избора на картофи
Всички позволяваме една огромна неточност при избора на картофи. При покупката им даже не обръщаме внимание на обстоятелството, че някои от тях са зеле...

Картофите не би трябвало да се употребяват и при съществуването на кълнове по тях. Дори и след изрязването им, соланинът остава в клубените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР