Картофите могат да се приготвят по много начини и дори

...
Картофите могат да се приготвят по много начини и дори
Коментари Харесай

Вкусна рецепта за печени картофи по сръбски

Картофите могат да се подготвят по доста способи и даже да не се справите с рецептата, сигурно крайният резултат няма да ви разочарова.  Днес ви предлагаме вкусна рецепта за подготвяне на печени картофи по сръбски. 
Необходими са ви следните артикули:
600 гр картофи
2 яйца
40 мл готварска сметана
20 гр брашно
150 мл прясно мляко
30 мл олио или зехтин
 Тънкости при готвенето на картофи, които всяка стопанка би трябвало да знае Тънкости при готвенето на картофи, които всяка стопанка би трябвало да знае
Независимо дали печете, пържите или варите картофите, е добре да сте осведомени с няколко тънкости, които оказват въздействие върху крайния...
Приготвяне на ястието:
Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Сложете два литра вода да заври в дълбока тенджера. След завирането на водата прибавете лъжичка сол и изсипете картофите в нея. Извадете ги след 5 минути. Отцедете картофите и ги подредете в авансово намаслената тава, в която ще приготвите ястието. 
Разбийте яйцата. Добавете млякото, сметаната и брашното към тях. Прибавете и малко сол. Изсипете получената примес върху картофите. Печете ястието за 30 минути в авансово загрята на 200 градуса фурна. 
Сервирайте картофите, до момента в който са към момента топли. След като извадите ястието от фурната, може да го поръсите с настърган кашкавал. Поднесете го с подобаваща зеленчукова салата.
Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР