Къртицата е един от онези вредители, които всеки ненавижда и

...
Къртицата е един от онези вредители, които всеки ненавижда и
Коментари Харесай

Прогонете ЗАВИНАГИ къртиците с ЧАСОВНИК

Къртицата е един от тези вредители, които всеки ненавижда и желае да прогони от вкъщи си. Тези дребни животни с остри муцуни, са способни да нанесат голям брой провали на биологичното земеделие.
Почти всеки един градинар е водил яростни борби с къртици и в доста от случите не съумява да ги победи. Често се случва да прибегнем до всевъзможни химични разтвори, които съумяват да обиден плодовете и зеленчуците, отглеждани в двора.
Ако не сте фенове на химичните оръжия и предпочитате да се справите с къртиците по човечен метод, ние ви предлагаме да се оборудвате с един или повече елементарни будилници. Питате ли се за какво? Имайте самообладание, занапред ще разберете.
 Talpa martinorum - историята на едно изобретение Talpa martinorum - историята на едно изобретение
Птиците и бозайниците в Европа са едни от най- изследваните и проучвани родове още от 300 години насам. А неотдавна се оказа, че в Странд...

Как будилникът прогонва къртиците?
Ако страдате от нашествия на къртици и ви е омръзнало да наблюдавате изкопи измежду лехите, пробвайте да ги прогоните, с помощта на елементарния будилник, сътворен преди стотици години.
Този способ е изпитат неведнъж и резултатите от него са потвърдени. Животните не се умъртвяват, нито се прибавят токсини към почвата.
Нужно е да си приготвите два буркана и два будилника. Настройте алармите за 6 сутринта и 12 вечерта. Поставете часовникарските произведения в бурканите и ги затворете с капачката.
 Български учени откриха нов тип бозайник Български учени откриха нов тип бозайник
Учени от Националния природонаучен музей – Българска академия на науките, Природонаучния музей в Словения и Зоологическия институт „ Александър Кьонин...

Издълбайте дребни дупки, едвам поберете бурканите в тях. Гледайте да са на дълбочина към 20 – 30 см. Направете ги в противоположни краища на двора. Заровете часовниците в тях.
Можете да сте сигурни, че когато алармите се задействат, къртиците ще избягат от дворното пространство.
Този способ може да се ползва няколко поредни години, до момента в който не се уверите, че от вредителите няма и диря.
Бъдете с крачка пред тях и не им позволявайте да нанесат провали на плодовете и зеленчуците във вашата градина!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР