Картините на големите художници са на един low cost самолетен

...
Картините на големите художници са на един low cost самолетен
Коментари Харесай

Ван Гог, Дюрер и жените в изкуството - изложбите на 2019-а

Картините на огромните художници са на един low cost самолетен билет разстояние. Това постоянно ни дава утехата, че все в миналото ще стигнем и ще ги забележим. Има обаче такива изложения, които са единствен късмет - те просто не трябва да се пропущат.

2019-а ще премине под знака на и Леонардо, защото и двамата имат годишнини, само че също така в Европа има още няколко изложения, които огромните музеи са оповестили занапред, тъй като се чака засилен интерес към тях. Независимо дали особено за тази цел, или просто тъй като сме в близост, постоянно е добре да се знае какво следва, за да предвидим и нещо красиво в програмата си с развлечения за 2019-а. Още повече, че  наличието на дамите в изкуството става все по-осезаемо и все по-често имаме късмет да забележим творбите на известни или позабравени художнички. Ето какво мечтаем да посетим:

„ Утрехт, Караваджо и Европа “ в Мюнхен



Пинакотеката в Мюнхен ще покаже сред 17 април и 27 юли картини на Караваджо и негови почитатели от цяла Европа. Изложбата ще включва над 70 картини от най-големите международни музеи като Ватиканския, Лувъра, изложба Уфици, националните галерии в Лондон и Вашингтон, както и няколко римски църкви.

Целта на изложбата е да покаже по какъв начин художниците-последователи на Караваджо са успявали да запазят и да демонстрират в картините си своя генезис, да следват модата на времето и да останат правилни на стилистиката на Караваджо. Един от най-ценните експонати на изложбата е „ Погребението на Христос “ на Караваджо – олтар с размер 3х2 м, който съвсем в никакъв случай не е напускал Ватикана.

 

Албрехт Дюрер във Виена



Тази рисунка на Дюрер „ Ръцете на молещия се “ (1508) се счита за втората най-известна рисунка в света след „ Витрувианския човек “ на Леонардо да Винчи.

Изложбата в Албертина във Виена сред 20 септември 2019 и 6 януари 2020 ще покаже главно рисунки и графики, като с изключение на огромната сбирка на самия музей, ще има и доста гостуващи произведения. Целта е да се покаже, че рисунките на Дюрер са имали за художника същото значение и полезност като картините му.

Според основния куратор на Албертина - „ Ръцете на молещия се “ не е подготвителна схема за олтар, както се смята нормално, а приключена работа, с която Дюрер е правел реклама на майсторството си.

     Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР